Özen Kuzu tapu harcı indirimini yorumladı!
Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile tapu harcı indirimi geldi. Ayrıca bazı sözleşmeler için damga vergisi sıfırlandı. Mevcut oranı "binde 20" olan tapu harcı konut ve işyerlerinde (kat irtifakı tesis edilmiş olanlar dahil) artık "binde 15" oranında tahsil edilecek. Söz konusu indirim uygulaması 30 Eylül 2017 de dahil bu tarihe kadar uygulanacak.
 
Konuyla ilgili Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu’nun görüşleri aşağıdaki ve ekteki gibidir;
 
Gayrimenkul sektörünün merakla beklediği tapu harçlarında indirime gidilmiş olması sevindirici bir haber. Hükümetimizin verdiği destek ile 2017 yılı sektörümüz için güzel gelişmelerle başladı ve devam ediyor. Tüm yatırımcılar için önem taşıyan ve satış değerinin yaklaşık yüzde 4’ünü bulan tapu harçlarının indirilmesi sektörümüze ivme kazandıracak önemli bir konu. 30 Eylül’e kadar geçerli olacak indirim teşviki ile yatırımcılar konut alım kararlarını hızlandıracaklardır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181