Özkan Özçelik 'Ankara için otopark sorunu biran önce çözülmeli'!
Gün geçtikçe artan araç sayısı, otopark eksikliğinin gün geçtikçe daha da büyümesine neden oluyor. Konuyla ilgili yeni düzenlemeler gündeme gelirken, inşaat sektörü temsilcileri yapılacak düzenlemelerin 10 yıl içerisinde Türkiye'deki otopark sorununa çare olabileceğini söylüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin "Artık her ev için 1 otopark zorunluluğu var. Otopark yapılabilmesi için elimizden gelen her türlü tedbiri alıyoruz ve otopark işinde de çok sıkı bir denetim getiriyoruz" açıklamasının çok önemli olduğunu ifade eden İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, özellikle Ankara için çileden çıkarma aşamasına getiren bu sorunun biran önce çözüme kavuşmasını heyecanla beklediklerini belirtti.

Eski yapıların birçoğunda yer verilmediği için şu an çözüm bekleyen en önemli sorunların başında gelen otopark çilesinin, yeni inşa edilen projeler sayesinde bir nebze de olsa giderilmeye başladığını anımsatan Özçelik, "Ankaralılar özellikle Çankaya'da aracını park etmenin nasıl kabusa dönüştüğünü, dar sokaklarda, dik yokuşlarda araçlarını park etmeye çalışmanın nasıl sıkıntı oluşturduğunu çok iyi bilir. Başkent'in en eski yerleşim yerlerinden olduğu için Çankaya'da sokaklar, yollar, binalar da hep eski alışkanlıklara göre kurgulanmış. Oysa inşaat ve altyapı işlerinde yıllar sonrasını da düşünerek çalışmalar yapılmalı. Verilere baktığımızda, 2002'de 8 milyon 655 bin 170 olan trafiğe kayıtlı araç sayısının. Ocak 2017 itibariyle 21 milyon 211 bin ,701 seviyesine yükseldiğini görüyoruz. 15 yıl gibi bir sürede gözlenen bu artış bile şehirler kurgularken 100 yıl sonrasının bile düşünülmesi gerektiğini gösteriyor"dedi. Özçelik, özellikle son 5 yıldan bu yana artan markalı konut projeleri ve yıkılıp yeniden inşa edilen binaların da otopark sorununun çözümü konusunda ciddi katkı sağladığını da belirtti.

Milliyet Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181