Pana Yapı'da hedef sosyal konut üretimine geçmek!
Pana Yapı, Fikirtepe'de öğrendiği deneyimini sosyal konut üretmede de kullanmayı hedefliyor. İstanbul'un bazı bölgelerinde arsa toplayan Pana Yapı, TOKİ gibi sosyal konut yapmak için yoğun çaba sarfediyor. 2006 yılından bu yana gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren, kentsel dönüşüm denince akla gelen Fikirtepe'de 5 projeye imza atan Pana Yapı, en son da 150 milyon yatırımla Çeşme'de konak tarzı 108 konut yapımına başlamıştı. Bu deneyimlerini yurtiçi ve yurtdışında yeni konutlar geliştirmek için kullanacaklarını belirten Pana Yapı İnşaat Grup Başkanı Mahir Şaşmaz "Sosyal konut üretimine kaymak gibi hedefimiz var. TOKİ gibi bu konuda önümüzde örnek var. Biz de bu yönde konut geliştirmeyi düşünüyouz" dedi.

Şaşmaz, her segmentin kendine göre bir pazarı olduğunu belirterek hep lüks konut yapmanın sürdürülebilir olmadığını bu nedenle de sosyal konut projelerinde kendilerinin olmak istediklerini belirtti. Fikirtepe'de 5 proje geliştirdiklerini kaydeden Şaşmaz, bölgede metrekare fiyatlarının artış gösterdiğini ve şu an 8 bin lira civarında olduğunu, bölgenin yaşadığı sorunların çözüme kavuştuğunu ve insanlarda da 'evet burada herşey yolunda' algısının oluştuğuna vurgu yaptı. İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri geliştirmek için da arsa topladıklarını kaydeden Mahir Şaşmaz, Çamlıca, Sancaktepe, Beykoz'da arsa topladıklarını yakın zamanda bölge halkıyla anlaşmaların sağlanması halinde projelerini hayata geçireceklerini kaydetti. Pana Yapı'nm sadece Türkiye pazarında kalmayacağı, yurtdışında da fırsatları kovaladığı bilgisini veren Şaşmaz özellikle Afrika konusunda oldukça heyecanlı olduğunu kaydetti. Mahir Şaşmaz "Afrika bizim sektör açısından çok bakir bir yer. Orada inanaılmaz bir potansiyel var. Pana Yapı olarak biz Afrika'da iş yapmanın yollarını deniyoruz. Bunun yanında Ortadoğu'da bizim algımızın açık olduğu bir bölge. Oralarda da konut projeleri hayata geçirebiliriz. Londra'da da kentsel dönüşüm tarzı projelere girme konusunda çabamız var" diye konuştu.

Star Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181