Patronlar konut satışındaki artışı yorumladı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları 2017 martta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10 artarak, 128 bin 923 oldu. İstanbul 22 bin 443 konut satışı ve yüzde 17.4 üe en yüksek paya sahip oldu. İstanbul'u, Ankara ve İzmir izledi.

İSTANBUL İLK SIRADA
İpotekli konut satışları ise bir önceki yüm aynı ayma göre yüzde 29.9 artarak, 50 bin 424 oldu. Bu satışlarda istanbul yine ilk sırayı aldı. ikinci el konut satışları da bir önceki yüm aynı ayma göre yüzde 11.9 artarak 72 bin 547 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.1 azalarak bin 578 oldu.

EN COK IRAKLILAR ALDI
Yabancılara en çok konutu istanbul, Antalya, Bursa, Yalova, Sakarya ve Ankara'dan aldı. Martta hak vatandaşları Türkiye'den 323 konut aldı. Irak'ı, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Rusya izledi.

Sur Yapı Başkanı Altan Elmas: Mart ayı satış rakamlarından çok memnunuz. 2017 sonunda satışların yine bir rekora imza atacağı kanaatindeyiz. Hükümetimiz sektörü rahatlatacak uygulamaları devreye aldı. Referandum sonrası ise hükümetimizden beklentimiz sektörün finansal derinliğinin artırılması yönünde. Banka kredilerinin de yüzde 1 seviyesinin altında kalması gerektiğini düşünüyoruz.

Babacan Holding Başkanı İbrahim Babacan: GYODER ve Emlak Konut GYO tarafından başlatılan ve bankalarla yapılan özel anlaşmalarla faiz oranlarında ciddi düzelmeler yapıldı. Firmalar da kendi karlarından fedakarlık yaptı. Bankaların faiz oranlarının bir kısmını biz karşıladık. Bu da tüketiciye fırsat olarak yansıdı. Tapu harçları ve damga vergisindeki indirimlerle tüketici ev almaya başladı. Hiç olmayan 240 ay vade imkanı da sunuldu.

Dağ Mühendislik Başkan Yardımcısı Doğan Dağ: Konuta talep sürekli artırıyor. Son rakamlar sevindirici. Sektörümüz, ekonominin temel taşlarından biri olma özelliğini bir kez daha gösterdi. Yatırımcı inşaat sektörünü en güvenilir liman olarak görmeye devam ediyor. Bu uzunca bir süre daha böyle devam edecek. Sektör 2017'de de büyümesine devam edecek.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181