Patronlar, Temmuz ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi!
İnşaat sektörünün patronları, bugün açıklanan Temmuz ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi.

Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül; Dövizdeki düşüş satışlara olumlu yansıdı
Konut satışlarının 2017 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,4 oranında artarak 115 bin 869’u bulduğunu görüyoruz. Yıl başından bu yana gelen satış rakamları sektörün güvenilir bir liman olduğunu bize bir kez daha gösterdi. İnşaat sektörü 2016 yılında ülke olarak yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen büyümeye ve genişlemeye devam ediyor. Dövizdeki düşüş konut satışlarının yükselmesinde etken oldu. Ev almak isteyen yatırımcı dövizdeki parasını bozdurarak konut sahibi olmayı tercih ediyor. Tüm bu gelişmeler sektörün gelecekte de ivme kazanacağını gösteriyor. Konut sahibi olmayı kolaylaştıran kampanyalar ile canlanan gayrimenkul sektörü, hem yatırımcıların hem de konut alıcılarının kazançlı çıkmasını sağladı.

Güral İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Güral; Rakamlar umut verici, asıl satış eylül-ekim aylarında başlayacak!
Konut satışları temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 18.7 oranında artış gösterdi. Ancak bir önceki yılın aynı ayına göre yaşanan artış yüzde 42.4 oranında gerçekleşti. Bu rakamları sektörde hareketliliğin devam ettiği ve geleceğe dair satışların daha da artacağı anlamına geliyor. Bir bakıma, yaz aylarında yaşanan sektör durgunluğunun da aşıldığını söyleyebiliriz. Şimdi büyüme zamanı… Asıl hareketliliğin eylül-ekim aylarında başlayacağını düşünüyoruz. Konut satış rakamları çok sevindirici, yatırımların, üretimin ve istihdamın artacağına inancımız tam. Ayrıca hükümetin gayrimenkul sektörüne vermiş olduğu destek ve teşvikler gayrimenkul sektörünün bugünlere gelmesinde büyük katkısı oldu. Ülkemize ve sektörümüze olan güvenimizle yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yılsonunda sektör ile ilgili rekor beklentimiz teyit edilmiş oldu.

Concept Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Akın; Sektörün önü açıldı rekor beklentimiz tazelendi
Konut satışları 2017 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42.4 oranında artış göstererek, tüm zamanların rekorunu kırdı. Konut satış rakamları çok sevindirici, yatırımların, üretimin ve istihdamın artacağına inancımız tam. Ekonomi iç ve dış dinamiklerden kaynaklanan dalgalanmalardan etkilense de inşaat sektörünün 2017 yılında da büyümesine hız kesmeden devam edeceğini öngörüyoruz. Ekonominin lokomotifi konumundaki inşaat sektörü dönemsel düşüşlere göre değerlendirilmemeli yıla bakılmalı. Sektör, 2017 yılının ilk 7 ayında büyümesini sürdürdü yılsonuna kadar da yatırımlar artarak devam edecektir. Konut sektöründe asıl hareketlenmeyi eylül-ekim aylarında görmeye başlayacağız. Satışlarda yaşanan tüm zamanların rekor rakamı, yıl sonunda da aynı tablonun karşımıza çıkmasına vesile olacak. Kısacası rekor beklentimiz sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181