Peki ya diğer dünya şehirlerinde konut fiyatları artışı nasıl olacak?
Farklı şirketlerden gelen tahminlere göre Londra önümüzdeki beş yılda konut fiyatlarının en fazla artış göstereceği şehir olacak. Ancak emlak sektörünün en önemli şirketlerinden Knight Frank’a göre, önümüzdeki yıl birinci farklı bir şehir.

Şirketin son raporuna göre, Londra emlak fiyatlarının en çok artış göstereceği altıncı şehir olacak. Listede ilk sıralarda ağırlıklı olarak finans şehirlerinin yer aldığı görüldü.

İşte o şehirler:

Londra
İngiltere’nin başkenti Londra’da konut fiyatlarının bu yıl yüzde 2 artış göstermesi bekleniyor. Şehirde satın alınacak konut sıkıntısının yaşandığı da biliniyor.

Miami
Knight Frank listesinde Miami, altıncılığı Londra ile paylaşıyor. ABD’nin sahil kentinde geçen yıl yüzde 4 artan konut fiyatlarının 2016’da yüzde 2 artış göstermesi beklentiler dahilinde.

Şanghay
Şanghay’da konut fiyatlarının 2016’da yüzde 4 artacağı tahmin ediliyor.

Monaco
Monaco’da yaşam amaçlı satın alınacak gayrimenkullerin fiyatlarının 2016’da yüzde 5 artış göstermesi bekleniyor.

New York
ABD’nin finans başkenti New York’ta konut fiyatlarının geçen yılla aynı oranda yani yüzde 5 artması bekleniyor ama Knight Frank, New York’ta lüks apartmanlara olan ilginin bu yıl 2013-2014 arasındaki büyük hıza kıyasla yavaşlayacağına işaret ediyor.

Sydney
Avustralya’nın popüler kentinde konut fiyatlarının yüzde 10 artış göstermesi bekleniyor. Knight Frank rakamlarına göre geçen yıl konut fiyatları yüzde 15 artmıştı.  

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181