Projeler bulundukları bölgeye kazandırıyor!
Pek çok inşaat şirketi, yapımını üstlendikleri projelerin yanı sıra, bulunduğu bölgede, yoldan okula ve altyapı uygulamalarına kadar çok sayıda ihtiyaca da el atıyor. Kimi içinde yer aldığı bölgenin yüksek gerilim hattını yerin altına alırken, kimisi köprü, kavşak, yol inşa ediyor. Bazı inşaat firmaları ise bölgenin gereksinimine göre çeşitli büyüklüklerde okul yapıyor.

Türkiye’nin büyük şehirlerinde ama özellikle de İstanbul’da dev gayrimenkul projeleri art arda yaşam buluyor. İçlerinde binlerce konutu, işyerini, otelden hastaneye kadar farklı yaşam alanlarını barındıran projeler var. Bölgelerinde, semtlerinde tüm sosyal yaşamı değiştiren bu dev yapıların gelişi yörede de önemli değişimleri beraberinde getiriyor. İnşaat şirketleri, bölgenin kimi altyapı projelerine el atarak bir anlamda semtlere sosyal destek veriyorlar.

Bugün pek çok inşaat şirketi, projelerinin dışında kalmasına karşın, yol, kavşak, köprü yapımına imza atıyor, yüksek gerilim hatlarının yeraltına alınmasını sağlıyor, okul, hastane yaparak bölge halkının sosyal yaşamına deyim yerinde ise el atıyor.

ÖZEL METRO YAPIYOR
Bu konudaki en iddialı yatırımlardan biri olan Türkiye’nin ilk özel metrosu ise Vadi İstanbul projesinde hayata geçmeye hazırlanıyor. Metro ile birlikte Cendere ile Seyrantepe arasında bağlantı sağlanmış olacak.

Vadi İstanbul projesinin ortaklarından Süleyman Çetinsaya, 15 milyon Euro’luk yatırım planlanan Türkiye’nin ilk özel metrosu için düğmeye bastıklarını, bu metro ile Vadi İstanbul’un AVM kısmını Galatasaray’ın Türk Telekom Arena Stadı’na bağlayacaklarını söylüyor.

TEMA İstanbul projesi Genel Müdürü Mesut Arslan, inşaat şirketlerinin bölgelerindeki yolların yapımını, altyapı çalışmalarını üstlenmeye dönük uygulamaların ilk olarak 1980’li yıllarda ABD’de başladığına dikkat çekiyor. Arslan, “O tarihte ABD’deki belediyelerde yaşanan ekonomik sıkıntılar özel sektörü böyle bir işbirliğine yönlendirdi.



Ekonomist

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181