Propa İnşaat İstanbul'un 4 semtinde kentsel dönüşüm yapacak!
2017 yılında Propa Vista (Kartal) ve Propa Plus (Zincirlikuyu) projelerini tamamlamayı hedefleyen, 43 yıllık ​deneyimi olan şirketin ajandasında Kartal, Zincirlikuyu ​(Levend), Kağıthane ve Etiler var. Güneş'e konuşan Propa CEO'su Can Özçiçek önceliklerinin tasarımı ile yaşayan, ​İstanbul'a yakışan projeler üretmek olduğunu belirterek, "Şirketimizi büyütürken İstanbul'a da değer katmak istiyoruz" dedi. Sektöre yeni bir soluk getirmek istediklerini dile getiren Özçiçek tasarım ve inovasyon odaklı bir yaşam stili markası oluşturup bunu önce şehre sonra Türkiye'ye mal etmek istediklerini kaydettti. Son iki yılda 130 milyon liralık yatırım gerçekleştiren Propa'nın 6 yıl içinde 400 milyonl ira olan aktif büyüklüğünü 1 milyar liraya çıkarmayı hedefleyen Özçiçek,"Risk algısı yüksek bir şirketiz. Her işe bodoslama gitmediğimiz için hedeflerimize ulaşabiliyoruz" dedi.

İLKLERLE BÜYÜYOR
​Tasarladıkları projelerde yaşamın nasıl olacağını senaryolaştırarak adım attıklarını söyleyen Can Özçiçek, gerektiğinde büyüyen ev olarak tanımlayabileceğimiz' Plus' adlı konseptimizle her sakinimiz için misafir evleri oluşturduk.Sakinlerimiz yaülı misafirlerini, çok uygun fiyatlara bu evlerde konaklatabiliyor. Tüm paydaşlarımıza dokunmak için bin metrekare büyüklüğe sahip Propa Deneyim Merkezini kuruyoruz. İçinde bir etkinlik alanının da yer alacağı merkezin atölye kısmında ise üniversitelerin mimarlık, endüstriyel tasarım gibi bölümlerinde okuyan öğrencilik her istedikleri zaman gelip ücretsiz çalışabilecek. Hedefimiz tasarımlarımızda sürdürülebilirliği sağlamaksa , her açıdan yeniliğe açık ve uygulayabilir olmak gerekiyor. Sağlam adımlarla ilerleyerek, sektörde Propa'nın - lider beş marka arasına girmesini hedefliyoruz" dedi.

KİRADAN KAZANIYOR
Bugüne kadar PropaAura, Propa Ofis ve Propa plaza projelerini tamamlayan Propa, Zincirlikuyu'daki Atılım İş Merkezi ile Kartal Yakacık Valf  fabrikasını saün alarak kentsel dönüşüme odaklanırken, satın aldığı gayrimenkulleri kurumsal kiracılara vererek düzenli kira geliri elde ediyor. Şirket, bu yıl 55 milyon liralık yatırımla sekiz adet ofis mülkünü daha portföye dahil etti.

Yatırımcıların ulaşım akslarına göre planlama yapmalarını tavsiye eden Özçiçek, "İstanbul'da metro ve anayollar nereye gidiyorsa orası gelişiyor. Örneğin, ulaşım projeleri sayesinde Kartal  uzak bir semt olmaktan çıkü ve cazibe merkezi haline geldi. Biz de 2017'nin ilk çeyreğinde, yine E-5 aksı üzerinde başka bir arsa saün alıp yeni projelere devam etmeyi planlıyoruz" dedi. 

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181