Rusların birinci tercihi Antalya
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz birçok sektörü olumsuz etkiledi. Rusların ilgi odağı olan ve yabancı yatırımcıların gözdesi Türkiye'deki gayrimenkul sektöründe ise durum farklı. Ülkemizin birçok turizm şehri olmasına rağmen Rusların birinci tercihi Antalya'da merkezini konumlandırmış 1A Plus'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Sevimli, Rusların gayrimenkul alımlarının krizden sonra gerilemediğini söyledi.

Ebubekir Sevimli, Rus vatandaşlarının gayrimenkul alım tercihinin en fazla yapıldığı il olan Antalya'da TUİK verileri ile yaptıkları değerlendirmede 2013-2015 yılları arasında Türkiye'de en fazla yabancı konut satışının yapıldığı ilin Antalya olduğunu gördüklerini söyledi. Sevimli "2015 yılında Antalya'da yabancı konut alımı sayısı 6.112 civarındayken bu sayının %30-35 aralığındaki konut adedi Rus vatandaşlarına satılmıştır. TÜİK’in son açıkladığı 0cak – Kasım 2015 verilerine göre sadece Ruslar Antalya’dan 1.886 konut satın almıştır. Antalya turizm,gayrimenkul ve inşaat üzerine ülkenin başta gelen şehirlerinden biridir. Bu nedenle yabancı yatırımcıların almış oldukları gayrimenkuller sürekli prim yaparak değer kazanmaktadır."dedi.

İki ülke arasında yaşanan olumsuz gerginlikten gayrimenkul sektörünün etkilenmediğini söyleyen Ebubekir Sevimli, 1A Plus'ın ulusal ve uluslararası alanda gayrimenkul sektöründe hizmet verdiğini ve Aralık 2015 sistem istatistiklerine göre en fazla web sayfası ziyaretini Rusya'dan aldıklarını dile getirdi. Web sayfalarımızı ziyaret eden ülkeler arasında Rusların ilgisinin Türkiye üzerinde devam ettiğini gözlemlemekteyiz, dedi.

Ebubekir Sevimli ayrıca "Yaşanan olumsuz süreçte konutlarını satarak geri dönmeyi planlayan Rus vatandaşlarının yok denecek kadar az olduğunu da belirtmek istiyoruz. Antalya'da yerleşik yaşayan Ruslar burada yaşadıkları için son derece mutlu olduklarını,güven içerisinde oldukları Antalya'ya yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtiyorlar. Ayrıca son gelişmelerle Rusya’da Türkiye’ye tur paketi satış yasağı olmasına rağmen Rus halkı Antalya’dan vazgeçmiyor, kendi imkanlarıyla bir şekilde şehrimize tatil için gelmeye devam ediyorlar. Bir süre sonra konunun yumuşayacağına ve daha çok Rus vatandaşının adeta aşık olduğu Antalya’ya rahatlıkla geleceğine inanıyoruz."dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181