Sektörün Başkentli temsilcileri depremle alakalı değerlendirmede bulundu!
İnşaat sektörünün Başkentli temsilcileri, sektörün büyümesinde 17 Ağustos'un milat olduğunu ifade ederek, alanında uzman, çalışmalarıyla güven veren marka firmaların, depremlerde can ve mal kaybına son vereceğini ifade ettiler.

YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, aradan 18 yıl geçmesine karşın 17 Ağustos depreminin acılarını bugün de aynı şekilde yaşadıklarını söyledi. Her acıdan dersler çıkarılması gerektiğini, ülkemizde de bu deprem sonrası inşaat sektöründe ciddi önlemler alındığını vurgulayan Çankaya, "Evet büyük acılar yaşadık ama, 17 Ağustos depremi sektörde bir devrim başlattı. Sektör hızla gelişerek, Türk ekonomisini sırtlamakla kalmadı, dünya genelinde de bu alanda ikinci sıraya oturmamızı sağladı. İnşaat sektöründe bugün gelinen nokta takdire şayan" dedi.

Osman Cem Çankaya, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti: "Bir can her şeye bedel. Bunun maddi değeri olmaz. Depremlerde can kaybı yaşanmaması, minimize edilmesi için hepimiz elimizden geldiği gayreti göstermeliyiz. Sektörün gelişimini sürdürmemiz, daha da ileri seviyelere çıkarmamız gerekiyor. "Önce insan" ilkesiyle çalışmalarına yön veren YP İnşaat, ülkemize güvenli yapılar kazandırmada da öncü kuvvet olmaya devam edecek."

"Yaşamayı öğrenmeliyiz"
BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, 50 yıldan beri Başkent'in modern yapılaşması için büyük gayret gösteren şirketlerinin ürettiği güvenli yapılarla marka olmayı başardığım kaydetti. Türk milletinin yeni acılar yaşamaması için inşaat sektöründeki her firmanın önceliğinin güvenli yapılar olması gerektiğini belirten Efe Bezci, şunları söyledi: "Artık depremlerin bizi korkut bu acıyı ilk günkü gibi yaşıyor, geride yüzlerce dram kalmıştı masına izin vermemeli ve depremle yaşamasını daha fazla öğrenmeliyiz. Bu kapsamda 17 Ağustos depreminde yaşamını yitirenlere bir kez daha rahmet diliyor, geride kalanlara sabır temenni ediyorum."

Bilinçli uzmanlar
EKN Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken, ülkemizde depremin büyük bir kabus olmamasında kilit rolü gayrimenkul uzmanlarının üstleneceğini söyledi. Eken, her gayrimenkul uzmanının bir jeoloji mühendisi hassasiyetinde ve bilgi düzeyinde davranarak yatırımcılara yön vermesinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Sadece para kazanmak için insanların canlarını riske atan, duyarsız kişilere bu sektörde kapıların kapanması; yatırımcıların da kendilerini eğitimli, bilgili ve duyarlı kişilere teslim etmesi gerekiyor" dedi.

"İmar mevzuatı yeni baştan ele alınmalı"
Türkiye Müteahhitler Birliği'nin 17 Ağustos Depremi'nin 18. Yıldönümünde yayınladığı açıklamada, Türkiye topraklarının yüzde 98'inin deprem riski altında olduğu hatırlatılarak deprem odaklı kentsel dönüşümün vazgeçilmez bir zorunluluk olduğu kaydedildi.

TMB Yönetiminin, kentsel dönüşüm konusunda, hükümet tarafından atılmakta olan doğru adımları desteklediği belirtilen açıklamada. Birliğin İnşaat Sektörü Bildirgesi'nde de vurgulandığı üzere,"İmar mevzuatı yeni baştan ele alınmalı; imar değişikliği uygulamaları kamu vicdanını zedeleyen, kişilere özel değerlendirmelerden arındırılmalı" denildi.

Milliyet Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181