'Sıcak para gayrimenkule kayacak'
Re/max Piramit kurucusu ve mimar Nurdan Tartanoğlu, 2016 yılında gayrimenkul piyasasındaki yükselişin süreceğini söyledi.

Tartanoğlu yaptığı açıklamada, piyasalardaki dalgalanmalardan dolayı sıcak paranın güvenli bir liman olan gayrimenkule kayışını sürdüreceğini öngörerek, “Özellikle İstanbul merkez bölgelerde, gayrimenkul fiyatlarının gideceği daha çok yer var. Çünkü nüfus artış hızımız ve yerli-yabancı göç bu konuda gayrimenkul sektörünün ve yatırımcısının yanında çalışıyor. Şu an alımda pazarlık gücünün arttığı zaman, yatırımcılar acele etmeli. Çünkü her şeye rağmen fiyatlar düşmüyor. Ekonomide iyimserlik görüldüğünde fiyatların artış hızı yükselecektir” dedi.

Mimar Tartanoğlu, ülkemizde 2015 yılında siyasi belirsizlik, üst üste yapılan seçimler, ekonomik piyasalardaki dalgalanmalar ve dövizin anormal yükselişinin gayrimenkul piyasasında da hissedildiğine dikkat çekti. Tüm bunlara rağmen fiyatlardaki yükselişin eski hızını kaybetse de durmadığını, gayrimenkulun her ortamda farklı sebeplerle el değiştirdiğini, özellikle büyük yatırımcıların belirsiz ortamların yarattığı fırsatları değerlendirdiklerini ve sıcak paranın diğer piyasalardaki endişeden dolayı güvenli bulduğu gayrimenkule yöneldiğini belirtti.

2016 yılında geçtiğimiz yıla benzer sıkıntı ve fırsatların devam edeceğini açıklayan Tartanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’un belli bölgelerindeki arz miktarlarının çok fazla olması belli bir absorbe süresine ihtiyaç duyacak ve fiyatlarda artış oldukça yavaşlayacaktır. Örneğin Beylikdüzü, Kartal gibi… Ancak çok güvenli bir liman olan gayrimenkule talep artarak sürecektir.”  

Dünya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181