Son 2 ayda lansmana çıkan konut projeleri!
Yeni satışa çıkan projelerin bazıları kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilirken Emlak Konut GYO ortaklı yatırımları da öne çıktı. Öte yandan İstanbul dışındaki bazı şehirlerde de yeni yatırımlar mart ve nisanda görücüye çıkmış oldu. 2 ayda satışa açılan ve görücüye çıkan projelerin toplam mali büyüklüğü 10 milyar 210 milyon lira. Bu, birçok ülke ekonomisinden çok daha büyük bir rakam. Gayrimenkul sektörünün neden ekonominin lokomotifi olduğunu bir kez daha gösteren bu tablo, eylül ayıyla birlikte daha da hareketlenebilir. Ayrıca konut kredisi faizlerinin düşmesi durumunda, satış piyasasının kısa vadede en az yüzde 20'lik bir artış yaşaması bekleniyor.


Avrupa Konutları Başakşehir
Artaş İnşaat imzasıyla Başalşehir'le Emlak Konut GYO arsasında yükselen proje 941 konuttan meydana geliyor. 400 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip olan Avrupa Konutları Başakşehir 13 ayda tamamlanacak ve daire sahiplerine teslim edilecek.

İŞTE YENİ PROJELER
Queen Central Park
Sinpaş GYO'nun İstanbul Bomonti'de hayata geçirdiği Queen Central Park projesi 1 milyar 250 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip. 2018 yılının Eylül ayında tamamlanacak olan projede 1.080 konut bulunmakta.

Tual Adalar
Dağ Mühendislik'in Emlak Konut GYO arsası üzerinde inşa ediliyor. 450 milyon liralık yatırım büyüklüğü bulunan proje Aralık 2017'de teslim edilecek.

Epique Island
Lüks tasarımı ve farklı konseptiyle Bodrum'un çehresini değiştirecek olan Epique Island 200 milyon dolar (580 milyon lira) yatırımla inşa ediliyor. Tilkicik Koyunda ada üzerinde yükselen proje Haziran 2017'de tamamlanacak. Proje Aksoy Holding imzası taşıyor.

Central Park Ağaoğlu
350 milyon dolar
larlık yatırım ve 1.2 milyar dolarlık hasılat büyüklüğüne sahip Ağaoğlu Central Park projesi konumuyla öne çıkıyor. Şehir Parkının hemen karşısında inşa edilmekte olan proje Mart 2018'de teslim edilecek.

Pendik Sahil Konakları
150 milyon liralık yatırım değerine sahip olan Pendik Sahil Konakları projesi Evra Group ile Has Kule ortaklığında inşa ediliyor. 
Ağustos 2017'de teslimleri gerçekleştirilecek olan proje 7 bin metrekare arsada 180 konut şeklinde yükseliyor.



NG Residence

500 milyon liralık yatırım büyüklüğüyle dikkat çeken ve Basın Ekspres ile TEM'in birleşme noktasında yükselen NG Residence, Eylül 2018'de teslim edilecek.



Halkalı 24- Atakent 24

24 Gayri menkul imzalı iki Küçükçekmece projesi 130 milyon liralık değere sahip. İki projede Aralık 2017'de teslim edilecek.



Karat 34 

Doğa Şehircilik ile Başyapı ortaklığında, Basm Ekspres Yolu üzerinde, inşa edilmekte olan Karat 34, Emlak Konut GYO arsasında yükseliyor. 440 milyon lira yatırım bedeline sahip projede teslimler Temmuz 2017'de başlayacak. 



Greenox Residence

120 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip Greenox, kentsel dönüşüm kapsamında Kağıthane'de inşa ediliyor. Eylül 2017'de teslimleri gerçekleştirilecek olan proje Aycan&Feres ortaklığının imzasını taşıyor.



AND Pastel

Kartal'da AND Gayrimenkul tarafından inşa edilmekte olan AND Pastel, 800 milyon liralık yatırım büyüklüğüyle dikkat çekiyor. 1200 daire bulunan projede teslimler Haziran 2018 tarihinde başlayacak. 



Ege Vadisi

Sinpaş G YO'nun 600 milyon lira büyüklüğe sahip Ankara'daki "Ege" konseptli projesi Ege Vadisi, Ekim 2018'de tamamlanacak. 887 dairelik proje kapsamında Ege konseptli konutlar bulunacak. 



Bizimtepe Aydos

Mayıs 2018'de tamamlanacak olan ve 600 milyon liralık yatınm büyüklüğüyle dikkat çeken Bizimtepe Aydos, Halk GYO ve Vakıf GYO imzası taşıyor. Bizimtepe Aydos, 17 blokta 1037 konuttan meydana geliyor.



İstanbul 216 2. Etap

80 milyon dolar (240 milyon lira) yatınm değeriyle Fikirtepe'nin gözde projelerinden İstanbul 216 2. Etap'ta çalışmalar sürüyor. Baysaş İnşaat imzalı proje, kentsel dönüşümün simge yatınmlan arasmda gösteriliyor.


Referans Bahçeşehir
Kiptaş AŞ ve Kiler GYO tarafından 300 milyonluk hasılat beklentisi ile hayata geçirilen proje, estetik mimarisi ve zengin sosyal donatı alanlarıyla dikkat çekiyor. Lüks ve konforlu detaylara sahip konut seçmeklerinin sunulduğu projede dairelerin metrekaresi 3.700 TL'den başlıyor. Yaklaşık 26 bin metrekare arsa üzerinde 465 konut ve 34 ticari ünitenin yer aldığı projede, 
1+1,2+1,3+1,3,5+1, 4+1 ve 4,5+1'den oluşan altı farklı tip daire seçeneği sunuluyor. Kalite ve konfora önem veren ailelerin taleplerine cevap verecek şekilde tasarlanan projede daireler 64 metrekareden başlayıp 376 metrekareye kadar çıkıyor. Teraslı ve Bahçeli daire seçenekleri ile de her yatırım için uygun daire Referans Bahçeşehir'de bulunabiliyor. 

Necmi ÇİÇEKÇİ/Türkiye Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181