"Sosyal kiralık konut" kalabalıklaşan pahalı şehirlerde yapılacak!
Hükümetin 2017 yılı programı kapsamında, Türkiye genelinde artan konut ihtiyacını karşılamaya yönelik yeni tedbirler de gündeme gelecek. Konut ihtiyacının gelecek yıl 817 bin olacağı öngörüsüne yer verilen programda, özellikle dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını gidermek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ gibi ilgili kuruluşların işbirliğinde, yoksul durumdaki vatandaşlara sağlanan "sosyal konut" desteğine yeni bir yaklaşım getirilecek. Bu çalışma kapsamında öncelikle konut açığının bulunduğu yerleşim yerlerinin tespit edilerek, dar gelirli vatandaşların ihtiyacının karşılanması ve konut piyasasında arztalep dengesinin kurulması amaçlanıyor.

SOSYAL KİRALIK KONUT ÜRETİLECEK
Özellikle, konut ihtiyacının ciddi bir şekilde ön plana çıktığı büyükşehirlerde, yoksul vatandaşlar için hali hazırda uygun, uzun vadeli taksitlerle satılan sosyal konutların "kiralık" olanları da üretilecek. Kiralık sosyal konut desteğinde, nüfus artışının hızlı ve konut fiyatlarının yüksek olduğu şehirlere öncelik verilecek. "Sosyal kiralık konut" olarak adlandırılan bu destekten de satılık sosyal konutlarda olduğu gibi dar gelirli vatandaşlar yararlanabilecek.

29 BİN SOSYAL KONUT YAPILDI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verilerine göre, ''Sosyal Konut Projesi" kapsamında dar gelirli vatandaşlar için şimdiye kadar 29 bin 271 konut inşa edilirken, bu kapsamda ayrılan kaynak da 70 milyon liraya ulaştı. Hükümet, 2023 yılına kadar 100 bin sosyal konutun inşa edilerek, hak sahibi vatandaşlara teslim edilmesini hedefliyor.

KONUTLAR YÜKSELMEYE BAŞLADI
Öte yandan Şırnak'ta güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla PKK'lı teröristlerden temizlenen Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde terör saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamaz duruma gelen vatandaşlar için yeni konutlar yükselmeye başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zeynep Afşeören bir heyetle kente gelerek Cizre, Silopi ve idil'de yürütülen çalışmaları yerinde izledi Sahada itelemelerde bulunan Afşeören, konutların inşasında gelinen son durumla ilgili bilgi aldı. Bakanlıkça rezerv yapı alanı İlan edilen bölgede TOKİ taraf mdan L etapta 401,2. etapta da 566 olmak üzere 967 konutun yapımına oaşianıdtğsnı ifade eden Afşeören. ilçede ayrıca İller Bankası tarafından da 2 bin 500 konutun yapımı için çalışmalar yürütüldüğünü anlattı. Afşeören. Cizre'de toplamda 4 bin 217 konut inşa edileceğini bildirdi.

SİLOPİ VE İDİL'E KONUT
Sitopi'de ağır hasar gören Başak Mahallesi'nde 96 konutun inşasına başlandığına değinen Afşeören, temellerin atıldığını vurguladı. Afşeören, ilçede Şehit Harun Boy Mahallesi sınırlan içerisinde rezerv yapı alanında 516 konutluk projelendirme çalışmasının tamamlanarak konutların yapımına ilişkin sürecin başlatıldığını belirtti. Afşeören, İdil ilçesinde ağır hasara gören Turgut Özal Mahallesi'nde de 540 konutluk projenin yapımına başlandığına dikkati çekerek söz konusu konutların tek katlı w bahçeli olacağını söyledi.

Yeni Akit Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181