Sosyal konut açığı kalıp sektörünü büyütecek!
Türkiye'de özellikle TOKİ'nin sosyal konutlarına kalıp üretittiklerini, Van depreminin ardından yapılan 15 bin konutun yüzde 70'inin kalıp sistemini firmalarının verdiğini belirten Açıkgöz, Kuzu Toplu Konut'un İran'da gerçekleştirdiği 55 bin konutluk dev projenin kalıplarını da tedarik ettiklerini kaydetti.

Açıkgöz, orta ve üst sınıflara hitap eden konut ve iş yerlerinde fazlalık olmasına karşın sosyal konutlarda açık bulunduğunu belirterek, mavi ; yakalı çalışanların sadece yüzde 5'inin konut sahibi olduğunu vurguladı. TOKİ'nin orta vadede 700 bin konut yapmayı hedeflediğini belirten Açıkgöz, ekonominin lokomotifi inşaat sektörünün ayakta kalması için kamu yatırımlarının sürmesi gerektiğini söyledi.

Cezayir'de tünel kalıp sisteminde iyi pazar yakaladıklarını da belirten Açıkgöz, bu ülkede devlet desteğiyle daha büyük işler alabileceklerini, TOKİ'nin devreye girerek konut yapımını üstlenmesi halinde, bunun yapımını gerçekleştirecek müteahhitlerin teminat mektubunu Türkiye'de çalıştığı banka ile çözebileceğini, böylece finansman anlamında da rahatlama olacağını anlattı. Bu yöntemle TOKİ'nin yıllık 10 milyar dolarlık iş üstlenebileceği ve bunu Türk müteahhitlerine dağıtarak kendisinin de para kazanabileceğini ifade eden Açıkgöz, "Bu parayı da içerideki sosyal projelerin finansmanında, fabrika yapımındakullanabilir" dedi.

Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181