"Şu anda ev ve arsa yatırımı için doğru zaman''!
Merkez Bankası'nın faiz indirim kararının etkilerinin ikinci el konut piyasasında görülmeye başladığını belirten ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Baygan, "Şu anda ev ve arsa yatırımı için doğru zaman. Gayrimenkule yatırım yapıp da kaybedeni hiç görmedim" dedi.

Faiz oranlarının ikinci el konut şanslarında direkt etkili olduğunu söyleyen ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, düşürülen faiz oranlan nedeniyle gayrimenkule yatırım için doğru zaman olduğunu söyledi. Merkez Bankası'nın önceki gün faiz kararım değerlendiren Mustafa Baygan, dünyanın içinde bulunduğu şartlar ve Türkiye'nin durumunu göz önüne alarak yapılan 50 baz puan indirimi olumlu karşıladıklarım belirtti.

İKİNCİ EL HAREKETLENECEK
Mustafa Baygan, "Beklediğimiz bir karardı. Peş peşe yapılan toplam 100 baz puan indirim muhtelif banka enstrümanlarına yavaş yavaş yansıyor. Burada bizi en çok ilgilendiren durum ise kredi ve mevduat faizleri. Faiz, konutta özellikle de ikinci elde çok önemli. Bekleyen alıcı potansiyeli harekete geçmek için hep fırsat kollar. Ev almak için uygun zamanın ne olduğunu sorgular" dedi.

DOĞRU ZAMAN
Faizlerin düşüş gösterdiği bu dönemlerde ev almanın en doğru yatırım olduğunu söyleyen Baygan, gayrimenkule yatırım yapmanın hiçbir zaman kaybettirmediğini belirtti. Baygan, "Bugüne kadar Türkiye de gayrimenkule yatırım yapıp da 'kaybettim, zarar ettim' diyen bir yatırımcıyla karşılaşmadık Ev ya da arsa olabilir. İkisi de yerine göre farklı yatırım araçlan. Faizlerin düştüğü bu dönem konut almak için en uygun zaman. Sadece yatırım değil oturma amaçlı satın alma planlayanlar için en doğru zamandayız. Bankalar; yüzde l'in üzerindeki oranlan geçmiş yıllarda gördüğümüz en düşük oranlar olan 0.60 veya 0.70'lere çekmeyeceklerdir. Ancak tüketicinin pazarlık şansı şimdi bir ay öncesine göre daha fazla diyebiliriz" diye konuşta Nisan ve Haziran ayında peş peşe açıklanan faiz indirim kararlan ikinci elde bir hareketlenmeye neden olduğunun altım çizen Mustafa Baygan, işlemlerin hızlandığım kaydetti.

BAŞVURULAR ARTTI
Baygan, "İşini iyi yapan gayrimenkul danışmanlan bekleyen müşterisini uyanyor, kararlar hızlanıyor. Banka müracaatlan artıyor, zaten para satmak için bekleyen bankacılar ile alıcılar arasında işlem hızlanıyor. Bunu izliyoruz. Bir önemli görüntü de şu; son günlerde sektöre gayrimenkul danışmanlığı veya broker olmak üzere başvurular artmaya başladı. Yeni ofis açmak isteyen girişimcilerin, sektöre girmek için hareketlendikleri bir dönemi yaşıyoruz. Faizlerin inmeye devam edeceği beklentisi ve göstergelerin olumsuz sinyal vermiyor olması hem konut alıcısını hem de 'artık bir markalı ofis açmanın tam zamanı' diyen broker adayının kararlarım öne çekmeye zorluyor. Özetle herkes için yatırımın tam zamanı diyebiliriz" diye konuştu.

Yeni Akit Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181