Sur Yapı, 2017'de 1.2 milyon TL'lik ciro elde etti!
2017'ye girerken İstanbul'un 6 bölgesinde 6 yeni proje inşa edeceğini açıklayan Sur Yapı, mevcut projelerine Antalya'daki dev kentsel dönüşüm hamlesini de ekledi. İstanbul, Antalya ve Bursa'da yer alan 16 farklı projede 23 bin 400 konutluk portföye ulaşan şirket, inşaat, AVM ve enerji sektörlerindeki yatırımlarıyla 2017'de 1.2 milyar TL'lik ciro elde etti. 2018 yılında ise 1.7 milyar TL ciro hedefi koyduklarını söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "2017 yatırım yılıydı, 2018 üretim ve satış yılı olacak" dedi.

3 KAMPANYADA 1.800 BATIŞ
Ocak ayında kara bulutları dağıtmak için kampanya atağı başlattıklarını belirten Elmas, "Herkesin umutlarının zedelendiği, endişelerin arttığı günler yaşadık. Bu dönemde hem sektör hem ülkemiz için elimizi, taşın altına koyduk. Ardı ardına 3 kampanya duyurduk. Bin 800 konut, ofis ve dükkan satışı yaptık" dedi. 2018 yılında Sancaktepe ve Ümraniye'de konut ve ticari alanlardan oluşan iki yeni proje yatırımı gerçekleştirileceklerini belirten Elmas, yaklaşık 500 konut inşa edeceklerini ve 750 milyon lira yatırım yapacaklarını ifade etti. 1'i Bursa, 3'ü İstanbul'da 4 AVM yatırımları olduğunu belirten Elmas, ayrıca Antalya ve İzmir'de önümüzdeki yıllarda iki yeni AVM planladıklarını ifade etti.

Elmas, "Sur Yapı adına 2017, yatırım ve gelişimin ön plana çıktığı bir yıl oldu. 2018 yılında yeni projelerle birlikte 23 bin 400 konut ve ticari alanın yer aldığı bir portföyü yürüteceğiz. Bu yöneteceğimiz portföyün değeri yaklaşık 11 milyar TL olacak. Hedeflerimiz de çok büyük. Bu hedeflerimiz doğrultusunda yatırım yapmaya, üretmeye, istihdam sağlamaya ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ayrıca 2017 yılında lanse ettiğimiz 6 proje ve faaliyete aldığımız Bursa Marka AVM projemizle birlikte doğrudan ve dolaylı olarak 6 bin kişilik ek istihdam sağladık. 2018 yılında ise mevcut istihdamımıza ek olarak sadece Antalya projemizde 5 bin kişilik ek istihdam sağlayacağız" dedi.

200 MİLYONLUK SERTİFİKA
2018 yılında alternatif finans modellerinin gelişeceğine dikkat çeken Elmas, "Özellikle gayrimenkul sertifikalarının daha aktif kullanıldığı bir yıl olacak. Sur Yapı olarak en az 3 projemizde 200 milyon TL'lik sertifika ihracı düşünüyoruz. Antalya'daki 19 bin birimden oluşan dev kentsel dönüşüm projemiz ve İstanbul'daki 2 projemizde bu uygulamayı denemeyi düşünüyoruz" dedi.

ANTALYA'YA 70 BİN KİŞİLİK YENİ BİR ŞEHİR
Antalya'da 2018 Mart'ında lansmana hazırlandıklarını belirten Elmas, "Tahminlerimizin çok ötesinde büyük bir ilgiyle karşılandık. Bir anda tüm şehir projemizi konuşmaya başladı. 40 bin civarında ön talep gelince ön satış sürecine başladık. Bu ilgi bizi çok mutlu ediyor. Sadece Antalya değil Türkiye'nin 81 ilinden ve 39 farklı ülkeden talep aldık. 19 bin bağımsız birimden oluşan proje tamamlandığında yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı yeni bir şehir ortaya çıkacak. 1.3 kilometrelik alışveriş caddesi olacak" dedi.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181