Sur Yapı İzmir ve Bursa'da da iddialı!
Sur Yapı, bir yandan İstanbul'daki projelerinde hızla çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da gelişmekte olan kentlere doğru hamle yaptı. Anadolu'daki ilk projesini Bursa'dan başlatan Sur Yapı, ruhsat aşamasında olan İzmir projesinde de sona yaklaştı. Yeni şehirlerde olmayı sürdüreceklerini belirten Sur Yapı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Anadolu'ya Bursa'dan açılan ilk firmalardan olduklarını, bu hızı kesmeyeceklerini söyledi. Sur Yapı Marka Rezidans ve AVM projesine gelen talepler nedeniyle, konut ve AVM bölümlerini genişlettiklerine dikkat çeken Elmas, "Talep yoğun. Arsa var. Geliştiriciler için çok önemli. Bunların yanında mimari gelişim ve katma değer de söz konusu. Markalarımız, Anadolu şehirlerinde yaşayan insanlarca seviliyor, bekleniyor" dedi. 

Bursa'nın rezidansı
İstanbul'un baştan başa önemli bir potansiyel olduğunu ve bundan yararlandıklarını anlatan Elmas, Sur Yapı olarak 19 farklı ülkeden müşterilere konut sattıklarını söyledi. Bursa yatırımının büyük kısmının AVM olduğunu belirten Elmas, kentin en lüks konutlarını yaptıklarını, ayrıca buradaki ilk rezidans projesi olduğunu dile getirdi. Elmas, "Lüks AVM-lüks konut. Dünyada erişilebilir lüks kavramını uygulamaya çalışıyoruz. Güçlü markalarımızın dışında, dünya markalarını da AVM'ye getiriyoruz. Kiralamalarda yüzde 75'e geldik. Bitişikteki parselleri alarak büyüttük. 373 rezidans var. AVM'nin 65 bin olan net kiralama alanı 75 bine çıktı. Bursa bölgesel bir merkez. Bilecik, Eskişehir, İstanbul gibi pek çok noktadan alıcı var" diye konuştu. Anadolu'da bulundukları bölgelerin merkezleri haline gelen şehirler oluştuğunu vurgulayan Elmas, şöyle devam etti:

"Bursa'nın nüfusu 3 milyona ulaşmış. Dinamik bir bölge. Nüfus var ama dinamizmi önemli. İş hayatı canlı mı? Üretim, sanayi şehirlerimiz var. Bursa bunlardan biri. Ticaret, sanayi, tarım, turizm. İzmir'de projeyi tüm detaylarıyla hazırlayıp, ruhsat almak üzere olduklarını belirten Altan Elmas, bitişik arazide yer alan Rönesans'la birlikte hareket edebileceklerini veya kendi arazilerindeki projeyi geliştireceklerini dile getirdi. Elmas, "Rönesans, Doğan Grubu'ndan almıştı. Biz Henkel'den almıştık. Bizde Hayat Kimya ve Torunlar ortaklığı var. İki projenin birleşmesi, orada çok bambaşka bir proje oluşturabilir. Sahil hattımız var. 300 metre cephemiz ve yasal iskelemiz var. Marina izinleri çıktı. İnce bir karar arefesindeyiz. Rönesans'la görüşüyoruz. Sinerji oluşturabilirsek, birlikte yapmak istiyoruz. Olmazsa kendimiz yapacağız" dedi. *&Hem de Osmanlı'dan gelen merkez olması dolayısıyla kendine güven ve oturmuşluk var. Doğası çok güzel ve Körfez'in yoğun ilgisi var. Ayrıca yatırım yapacaksak, yerel idareler de önemli. Yerel idarenin yatırıma, yatırımcıya, yeniliğe açıklığı ve destek olması çok önemli. Meseleye doğru bir bakış varsa bizi cesaretlendiriyor."

'Dikkatimizi çekiyor'
İstanbul'daki talep ve potansiyelin, Anadolu şehirlerinde de görüldüğünü vurgulayan Altan Elmas, "Bu talep varsa, ona uygun arazi geliştirip ürün üretmek, üreticiye cazip gelir. Biz de bunu yapıyorz" dedi. Son dönemde Anadolu'daki konut satış rakamlarının, İstanbul'dan yüksek seyrettiğini hatırlatan Elmas, "Biz üreticiler de buna cevap vermeliyiz. Markamızdan, tasarım kabiliyetimizden Anadolu şehirlerimiz de faydalanacak.Hemen her ay bir ilimizle görüşüyoruz. Antalya'da ciddi projeler var. Bursa'da yine çok teklif var. Adana'dan aynı şekilde..." diye konuştu.

İşin tasarım ve yaratım kısmına önem verdiklerine dikkati çeken Elmas, Anadolu'da ev sahibi olmak isteyenlerin, bu özellikleri de incelediklerini söyledi. Elmas, "Bünyemizde kendi mimari ekibimiz var. Ayrıca genç mimarlara çok önem veriyoruz. Anadolu'da bizlere ilgi var, bizim gibi firmaları seviyor, bekliyorlar. Araştırıyorlar. Herkes her şeyin farkında. Tüm projelerimizde Anadolu'dan alıcılar var" dedi.

'Güvenimiz tam'
Altan Elmas, yıl içinde 6 yeni proje hedefiyle başladıklarını belirterek, Türkiye'ye güvendikleri 
için yatırımı sürdürdüklerini ifade etti. Türkiye'nin genç ve yetişmiş nüfusu, sanayileşme hızına vurgu yapan Elmas, "Dönemsel ve bölgesel sıkıntılar yaşansa da aşılacak, aşılıyor. Bizce iyi de yönetiliyor. Her şeyyerli yerinde" dedi. "Gölbahçe" ve "Lavender" projelerinin satışa çıktığını hatırlatan Elmas, Koşuyolu projesinin bitmek üzere olduğunu, Ümraniye'de biri ofis, diğeri konut olmak üzere iki projenin hazırlığının sürdüğünü, bir de Topkapı projelerinin hayata geçirileceğini kaydetti.

Milliyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181