Sur Yapı'nın yeni AVM'si Axis İstanbul bugün açıldı!
Sur Yapı, E-5 ile Vatan Caddesi'nin kesiştiği noktada yaptığı alışveriş merkezini bugün açıyor. Sur Yapı ve Hayat Holding ortaklığıyla inşa edilen Axis istanbul Alışveriş Merkezi, 135 mağazası, kafe ve restoranları, terasları, çocuklar için büyük bir eğlence ve oyun alanı, 10 salonlu sineması ve fitness merkezi ile hizmet verecek. Alışveriş merkezinin birinci fazı 40 bin metrekare kiralanabilir alandan oluşuyor. Planlanan ikinci fazın da açılması ile birlikte kiralanabilir alan 60 bin metrekareye ve mağaza sayısı 170'e ulaşacak. Bugüne kadar 122 gayrimenkul projesine imza atan Sur Yapı, hedef büyüttüğü perakendede 2013 yılında Axis Kağıthane AVM'yi, 2014 yılında Ümraniye'de Metrogarden AVM'yi hizmete açmıştı.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Eyüp'te hayata geçen Axis İstanbul AVM'nin 550 milyon dolar değerinde olduğunu kaydederken, projede 195 ofisin de yer alacağını söyledi. Elmas, AVM'nin ilk yılında 8 milyon kişiyi ağırlayacağını öngördüklerini belirtti. Projeyi Hayat Holding ortaklığında yaptıklarını ve Ece Türkiye'nin yöneteceğini belirten Altan Elmas, "2006'da araziye talip olduk. Yarısı Hayat Holding'e aitti. Diğer yarısını da biz aldık. 6-7 yıl prosedür sürdü. 2.5 yıl da inşaat ve birine fazı bitirdik" dedi. Elmas, projenin lokasyon avantajına vurgu yaparak, "Aksaray - Havaalanı metro hattının bir durağı Axis İstanbul'un önünde olacak. Metrodan direkt bağlantı da var" dedi.

'Dönüşüme öncü oldu'
Axis İstanbul'un aynı zamanda bölgede süregelen kentsel dönüşüme öncü olmuş bir proje olduğunu vurgulayan Elmas, "Mükemmel ulaşım olanakları, modern mimarisi ve geniş marka yelpazesi sayesinde alışveriş merkezinin hedef kitlemiz tarafından hızlı bir şekilde kabul göreceğine ve bulunduğu bölgede ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağına inancımız tam." diye konuştu.

Milliyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181