Tahincioğlu'nun hedefi en çok yeşil binaya imza atmak!
Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan ve en geçerli Yeşil Bina Sertifika Sistemi olma özelliğine sahip LEED, Türkiye'de Tahincioğlu'nun gayrimenkul yatırımlarında en önemli özellik olarak ilk sırada yer alıyor. Tahincioğlu, bugüne kadar hayata geçirdiği 3 projesiyle Leed Gold Sertifikası aldı, 9 projesiyle de sertifika almaya aday gösteriliyor.

Tahincioğlu'nun, Türkiye'de en çok 'yeşil bina'ya imza atan marka olmayı hedeflediğini belirten şirket yetkilileri, "Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak vizyonuyla tüm kaynakları sürdürülebilirlik anlayışı çerçevesinde kullanan Tahincioğlu, bugüne kadar gerçekleştirdiği ayrıcalıklı ve nitelikli projelerle gayrimenkul sektörüne farklı bir bakış açısı getirirken doğaya olan saygısını da ortaya koyuyor. Tahincioğlu dünyanın en geçerli sertifika programı olan LEED ile, çevreye duyarlı duruşunu ortaya koyarken, gelecek nesillerin tüm kaynaklardan faydalanmasına da olanak sağlıyor "dedi.

9 PROJESİ ADAY
Sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konusunda dünyanın saygın sertifikalarının başında yer alan Leed Gold Sertifikası su tüketiminden güneş enerjisinin kullanımına, yapının geri dönüşüm aşamalarında kullanılan malzemelere, iç mekân kalitesinden sürdürülebilir arazi anlayışına kadar her alanda pek çok kriteri barındırıyor. Tahincioğlu, bu doğrultuda bugüne kadar geliştirdiği Palladium Antakya, Palladium Tower ve Nidakule Göztepe projeleriyle Leed Gold Sertifikası almanın yanında; yapımı devam eden Nidakule Ataşehir Kuzey, Nidakule Ataşehir Güney, Nidakule Ataşehir Batı, Nidakule Levent, Nidakule Finans Merkezi, Nidapark Seyrantepe ve Bomonti Projesi ile de Leed Gold Sertifikası almaya aday gösterildi. Tahincioğlu ayrıca, Nidapark Başakşehir ve Kayaşehir projesiyle de Leed Silver Sertifikasına adaylığı ile dikkat çekiyor.

10 MİLYARLIK HEDEF
Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Özcan Tahincioğlu'nun yürüttüğü Tahincioğlu Gayrimenkul, bugüne kadar 2 milyon metrekare inşaat alanına imza attı. Tahincioğlu'nun 2016 yol haritasında Kayaşehir, İstinye ve Bomonti projelerinin bulunduğunu ifade eden Özcan Tahincioğlu, satış değeri 6 milyar lira olan 3 projeyi satışa çıkaracaklarını ve önümüzdeki 3 yılda 10 milyar TL'lik 5 projeye imza atacaklarını belirtti. Tahincioğlu, aynı zamanda bir kentsel dönüşüm projesi olan 'Evim Değerleniyor' kapsamında yürüttüğü çeşitli konut projelerine devam ediyor. Şirketin Nidapark Yenisahra, Nidapark Beykoz, Nidapark Denizatı, Nidapark Çengelköy, Bomonti, Kozyatağı, Nidapark Kayaşehir ve İstinye'de planlama aşamasında projeleri bulunuyor. 

Hürriyet Ek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181