Tapu harcını eksik ödeyene 2015'te 130 milyon liralık ceza!
Banka kredisi ile ev alan kişilerin de tapu harcını gerçek devir bedeli üzerinden ödemesi gerekiyor. Maliye, kredi alırken ekspertiz raporuyla evin değerini düşük göstererek konut peşinatını düşük çıkaranlara göz açtırmıyor. Devir bedelinin bir kısmının banka kredisiyle bir kısmının nakit ya da banka havalesi ile ödenmesi halinde, ödenen tüm miktarların toplanması ve bu toplam üzerinden harç ödenmesi gerekiyor.

Devir bedelinin binde 20'si
Gerçek alım-satım bedelinin belirlenmesi için müteahhitlerden, inşaat şirketlerinden ve emlakçı gibi komisyonculardan fatura istenmesi gerekiyor. Yetkililer, müteahhitlerin konut ile ilgili eksik fatura düzenlemesi halinde ihbarda bulunulması konusunda uyarıyor. Tapu harcının miktarı, evi alan ve satan için ayrı ayrı olmak üzere, devir bedeli üzerinden binde 20 olarak hesaplanıyor. Örneğin; 100 bin liralık evde taraflar 2'şer bin lira (toplam 4 bin TL) tapu harcı ödüyor. Maliye, tapu harcını eksik ödeyen mükelleflere 2015 yılında 130 milyon lira ceza kesti.

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181