Tarihi kampanya ile 15 günde 2 milyar liralık satış yapıldı!
Emlak Konut GYO' nun girişimi ve GYODER üyesi 49 firmanın desteği ile kamuoyundan büyük ilgi gören kampanyada, 120'nin üzerinde projede yer alan konut ve ticari alanlar 12 0 ay vadeli ve aylık yüzde 0.7'lik bir kredi faizi ile sahiplerini buluyor. Kampanya'nın ilk 15 gününde 2 milyar liraya yakın satış yapılırken gayrimenkuller için peşinatın yüzde 20 olması ve yüzde 5 ara ödeme seçeneğinin bulunması tüketicileri cezbediyor.

KAMPANYAYA BÜYÜK İLGİ
Birçok firma kendi bünyesinde sundukları birbirinden cazip ödeme ve fiyat seçenekleri ile kampanyaya katılıyor. Kampanyanın büyük bir ilgi ile devam ettiğini belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, milli bir görev olarak başlattıkları bu tarihi kampanyanın kısa bir süre içerisinde sektörde büyük bir hareketlilik ve canlılık yarattığını söyledi. Ülkenin geçtiği bu zor dönemde ekonomiye olan güveninin göstergesi olarak hayata geçen kampanya sayesinde vatandaşların daha kolay şartlarda ev sahibi olma imkânı yakaladığını vurgulayan Torun," Tüm üyeleriyle birlikte istihdamın artması ve sektörün ekonomiye katma değer sağlaması için çalışmalarına devam eden GYODER, tüm üyeleriyle birlikte desteklediği kampanyayla birlikte ortak bir kalkınma ha reketi başlatmayı amaçlıyor" mesajı verdi.

FAİZ İNDİRİMİ ÖNEMLİ
GYODER Başkanı Aziz Torun, 1 Ağustos'ta başlatılan kampanyanın büyük bir ilgi ile devam ettiğini belirterek "Milli bir görev olarak başlattığımız bu tarihi kampanyamız kısa süre içinde sektörde büyük bir hareketlilik ve canlılık yaratmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve GYODER'in çağrılarına uyarak bankaların bu süreçte faiz indirme yönünde karar alması oldukça önemli ve iyi niyetli bir adımdır. Finansman maliyetinin azaltılması mil li ekonomi seferberliği başlattığımız bu günlerde yalnızca gayrimenkul sektörü için değil tüm sektörler ve yatırımcılar için kritik önem taşımaktadır. Türk ekonomisinde sürdürülebilir bir büyüme için asıl beklentimiz yıllık bazda faizlerin yüzde 10'un altına düşmesidir.

GÜN FEDAKÂRLIK GÜNÜDÜR
GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik ise "Ekonomi canlanmalıdır. Satışlar artmalı, güven endeksi yükselmelidir. Bugün kâr günü değil fedakârlık günüdür. Bu nedenle gayrimenkul sektörü davete fedakârca, cesurca tepki vermiş, talebin canlanması için vah , deler uzamış, vade farkları düşmüştür. Bankalarımız faizleri düşürmek için ı harekete geçmişler, gayret içindeler. Tüketici mesajımızı almıştır. Fırsatı okumuş kazancı görmüştür. Okuyoruz ki; sektörümüzde ağustos ayı için olağan olmayan oranda satışlar artmıştır. Tüketici bu fırsatı değerlendirecek, kazanacak, ekonomi hızlanacak, ülkemiz kazanacak." değerlendirmesinde bulundu.

BANKALAR DAHA FAZLA KATKI SAĞLAMALI
Kampanyaya 15 konut ve ticari ünite ile öncülük eden Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Murat Kurum da, tüketicilerin büyük ilgisiyle karşılaştıklarını vurgulayarak, "Kampanya gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firmaların bilançolarına olumsuz bir etki yapmayacak ve piyasada domino etkisi yaratacak" dedi. Kurum, bu süreçte bankaların konut kredisi faizlerini indirmelerinin olumlu bir adım olduğuna dikkat çekerek, "Önümüzdeki dönemde bankalar tarafından sektöre daha da fazla katkı verilmesi gerekiyor " ifadelerini kullandı.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181