Tarihi kampanyayı İzmir gayrimenkul sektörü yorumladı!
15 Temmuz darbe girişiminin ardından sektörün durgunlaşmasını engellemek amacıyla Emlak Konut G YO'nun başlattığı kampanyaya inşaat firmaları ve yatırımcılar yoğun ilgi gösteriyor. İzmir'in inşaat sektöründeki öncü isimleri girişimin sektörde ciddi canlanma yaratacağını söylerken, faizlerin daha da indirilmesi gerektiği konusunda ortak fikir beyan etti.

FAİZLER DAHA AŞAĞI ÇEKİLMELİ PSİKOLOJİK DOPİNG ETKİSİ
Darbe girişiminin ardından inşaat sektörünün durgunlaşmasını engellemek amacıyla Emlak Konut GYO'nun başlattığı kampanyaya inşaat firmaları ve yatırımcılar yoğun ilgi gösteriyor. Ardı ardına dev firmalar kampanyada yer alabilmek için harekete geçerken, konut kredisinde yüzde 25'ten 20'ye indirilen peşinat tutarları ve 0.7'ye düşen faiz oranları vatandaşı gayrimenkule yatırım yapmaya yönlendiriyor. 

Emlak GYO'nun başlattığı ve ardından Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin de destek verdiği kampanyayı değerlendiren İzmir'in inşaat sektöründeki öncü isimleri girişimin sektörde ciddi canlanma yaratacağını söyledi. Faizlerin daha da indirilmesi gerektiği konusunda hemfikir olan sektör temsilcileri, emlakta yoğun ilgi gören İzmir'de arsa üretiminde yaşanan sorunların da bir an önce çözüme kavuşması talebini yineledi.

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır:
Her dönem en iyi yatırım aracı emlaktır. 15 Temmuz'dan sonra ilk pazartesi günü 2.5 milyar dolara yakın dövizin bozularak TL'ye geçildiğini gördük. Milletimiz elindeki dövizden TL'ye geçerek devletimizi destekledi. Ayrıca, yaşananların ardından inşaat malzemesi satışında ciddi talep geldi. İnsanlarımızın mevduatlarını gayrimenkule yönlendirmesi için de bir hareketlilik başladı. Emlak Konut'un da bu yönde attığı adım sektörümüz açısından oldukça önemli. Bu adım zaten gayrimenkule doğru kayan talebi daha da hızlandıracaktır. Bu da 200 yan sektöre iş sağlayan inşaat sektörünün büyümesinde ve doğal olarak buna bağlı her alanda istihdamın artmasında önemli bir etken olacaktır. Faizlerin daha da aşağı çekilmesi yönünde hükümetimiz gerekli adımları atmaya da devam edecektir.

BYY İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yavuz:
Gayrimenkul sektörünün önündeki en büyük engel yüksek faizlerdi. Emlak Konut garantörlüğü ve sağladığı düşük faiz oranlarıyla konut satışlarının büyük ölçüde artacağını düşünüyorum. Yine de süreci yakından takip etmek gerekiyor. Sektörde büyük küçük ölçekli pek çok müteahhit ve işadamı var. Kimlerin ve hangi kriterlerde katılabileceğini bilmek gerekiyor. Kısa süre önce ülkemizde yaşanan darbe girişimiyle bir grup yatırımcı 'bekle gör' anlayışıyla hareket ediyordu. Emlak Konut'un bu girişiminin sektöre psikolojik anlamda da doping etkisi yaratacağını düşünüyorum.

6 AYLIK İHTİYACI KARŞILAR
Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı

İzmir'de önemli olan arazi üretmek. Üretilen bu 15 bin konut İzmir'in 6 aylık ihtiyacını karşılar. Kente her yıl 60 ila 85 bin kişi göç ediyor. İzmir'in her yıl 50 bin civarında yeni konuta ihtiyacı var. Ancak halen devam eden 52 projedeki 15 bin konut, kentin sadece 6 aylık ihtiyacını karşılar. Ama asıl sorun İzmir'de daha fazla arsa oluşturmak. Arsa olmadıktan sonra proje de fazla yapılamıyor. İzmir'de hem gayrimenkul firmalarının, hem de yatırım amaçlayan insanlar anlamında önü çok açık. İnsanların yatırımları daha fazla değer kazanacaktır.

BU ÜLKE İÇİN SEVE SEVE
Kavuklar GYO Grup Başkanı Metehan Kavuk:
Ülkemiz güçlü bir ekonomiye sahip. Yaşanılan durumun geçici olduğunu düşünüyorduk. Nitekim satışlarımızşu an normale döndü. Kampanya ile insanlara destek verip sektördeki hareketlilik sağlamayı amaçlıyoruz. Kampanya dahilindeki 600 konutumuz sahibini bekliyor.

Hürriyet İzmir Ege Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181