Tasarruf finansman şirketlerine yönelik yasal düzenleme kabul edildi!

Tasarruf finansman şirketlerine yönelik yasal düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesini yorumlayan Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, sektörün geleceğine yönelik görüşlerini paylaştı.

Mahir Orak, tasarruf finansmanının mimarı ve sektörün lokomotif markası olarak bu sürecin tamamlanmasında öncü rol aldıklarını belirterek sektördeki kontrolsüz ve güvensiz büyümenin önüne geçen yasal düzenleme ile tasarruf finansının hızla büyüyeceğini düşündüklerini dile getirdi.

Dört yıl gibi kısa bir sürede sektörünün lokomotifi olarak sektöre ivme kazandırma başarısı gösteren Birevim, yasal düzenlemenin başından, terminolojisinin belirlenmesine kadar tüm çalışmalarda aktif rol alıp bu düzenlemenin ana hatlarının belirleyicisi oldu.  

Tasarruf finansının mimarı Birevim

Yenilikçi bakış açısı ile sektörde dört yıldır Tasarruf Finansının felsefesini anlatmaya, sektörü doğru şekilde tanıtmaya çalıştıklarını belirten Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, “Birevim olarak uzun süredir bu düzenlemeyi bekliyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana sektörümüzdeki finansal argümanlara uygun olmayan benzetmeleri kabul etmedik ve yepyeni bir terminoloji geliştirdik. Bugün itibarıyla bu kanun kavramsal olarak bizim de yaklaşımımız olan ‘Tasarruf Finansı’ olarak kabul edildi. Bu da Birevim’ in sektörde ne kadar belirleyici ve öncü bir marka olduğunu gösteriyor. Birevim olarak geliştirdiğimiz “Birlikte Tasarruf Finansı” nın felsefesini oluşturan terimin sektörün adı olarak tanımlanması bizim için büyük bir gurur kaynağı. Kurulduğumuz andan itibaren hayata geçirdiğimiz çalışmaların doğruluğunu ve güvenilirliğini bir kez daha kanıtlanmış olduk” dedi.

Yasal düzenlemeye en hazırlıklı şirket olmanın gururunu yaşıyoruz

Sektörün öncü ve yenilikçi markası olarak, sürecin başından sonuna kadar tüm çalışmalarda aktif rol aldıklarını ve yasalaşma sürecinde ana hatların belirleyicisi olduklarının da altını çizen Orak, “Yasa sürecine yapısal ve zihinsel olarak hazırız. Yasal düzenleme, içeriği ve kavramlarıyla birlikte 4 yıldır benimsediğimiz ve uygulamaya aldığımız hizmetlerin tamamını kapsıyor. 4 yıldır sektörün sürdürülebilir büyümesine odaklandık ve faaliyete başladığımız ilk günden itibaren sektörün yasalarla bir noktaya getirilmesine hem operasyonel hem de yapısal olarak hazırlanıyoruz.  Böylece bilgi teknolojileri, hizmet kalitesi ve operasyonel süreç anlamında yasal düzenlemeye hazırlıklı şirket konumundayız. Birevim olarak tüm çalışanlarımızla birlikte bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Yine hep birlikte bu süreci olumlu bir şekilde tamamlayacağız ve faaliyet iznine en kısa sürede sahip olacağız” şeklinde konuştu.

Milli tasarrufun güçlenmesinde yeni dönem 

Yasal düzenleme sürecinin başlamasıyla sektörde yeni bir döneme girildiğini belirten Orak, “Yasal düzenlemeyle birlikte devletin getirdiği güven, sektörün hızla büyümesini ve Tasarruf Finansının çok daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak. Tasarruf Finansı, Birevim için sadece ticari bir faaliyet alanı ya da alternatif bir yöntem değil, aynı zamanda bireysel tasarrufların ekonomiye kazandırılmasıyla, milli tasarrufların güçlenmesine ve ülkemizin kalkınmasına hizmet eden bir finansman modelidir. 4 yıldır bu bilinç ve anlayışla hizmet verdik. Yeni dönemde de 2023 yılına kadar tasarruf finansını 3 milyon aile ile buluşturmak ve milli tasarrufun artarak güçlenmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yasal düzenlemenin yayımlanmasından itibaren bir ay içerisinde lisans süreci başlayacak ve altı aylık uyum sürecinden sonra faaliyet izinleri alınacak. Yasal düzenlemeyle birlikte tasarruf finansman şirketlerinin asgari sermaye tutarı 100 milyon TL olarak düzenlenecek. Gelinen noktada mevcut düzenlemeye göre; Tasarruf finansman şirketleri yalnızca konut, iş yeri veya taşıt ediniminden doğan borçları ve yalnızca yurt içinde tescil edilmiş konut veya taşıt alımlarını finanse edebilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181