Teknik Yapı Anadolu yatırımlarına devam edecek!
Emlak konut GYO’nun Anadolu hamlesine başlayarak ihaleye çıkardığı Denizli arazisini kazanarak proje geliştirmeye başlayan Teknik Yapı, hem İstanbul, hem Anadolu’da hızını kesmeden devam edecek. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Evora markasıyla Denizli’ye gittiklerini hatırlatarak, “Her markamızın bir özelliği var. Evora binlerce konutluk alanda butik yaşam avantajı sağlıyor. Bundan sonra da çeşitli markalarımızla Anadolu şehirlerinde olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. Gittikleri şehirlere markalarının yanısıra, yapılaşma, mimari kalitelerini götürdüklerini belirten Durbakayım, ekonomik kalkınmaya da değer sağladıklarını vurguladı.

‘Talep yoğundu’
Nazmi Durbakayım, Denizli lansmanının üzerinden bir ay geçtiğini kaydederek, bu süreçte bekledikleri tabloyu yakaladıklarını ifade etti. Anadolu şehirlerinde yaşayan insanların Teknik Yapı’nın İstanbul projelerinden yoğun alım yaptığını anlatan Durbakayım, gelen talepler üzerine bu beklentiyi gidermek amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Durbakayım, “Elbette her türlü araştırma, çalışma yapılsa da giderken tereddütler de oluyor. Bunlar da ortadan kalktı. Anadolu’dan bize çok fazla talep var. Bunun için bir sebep lazımdı, bu da emlak Konut’un ihalesi oldu” diye konuştu.

Yaptıkları işlerle şehirlere katma değer de sağladıklarına dikkat çeken Durbakayım, ekonomiye, istihdama ve yerel kalkınmaya destek olduklarını dile getirdi. Durbakayım, “Gittiğimiz şehirde bir iş hacmi oluşturuyoruz. Bölgedeki satın almalar, yapıların ihtiyaçları, istihdam gibi önemli bir getirimiz var. Yanısıra şehirlerin sosyo-kültürel yapılarına, sanata, spora ilgi ve desteğimiz de oluşuyor” dedi.

‘Memleket meselesi’
Nazmi Durbakayım, İstanbul’daki nüfus, arazi gibi artan rakamlara bakıldığında Anadolu açılımının normal olduğunu ifade etti. İnsanların yıllardır ‘memleketlerine dönme’ arzusunda olduklarını belirten Durbakayım, “İnsanlar yeni alternatiflere de bakıyor. Sahil bölgeleri, serin bölgeler. Özellikle de hangi şehirde doğup büyüdüyse oraya dönüp bakıyor. Baba ocağı gibi doğduğu yerde bir ev, yazlık yaptırıyor. Şimdi bu artık doğduğu yerde kazanıp yaşama, ulaşım ve iş imkanlarıyla biçimlendi. Başka bir şehirde yaşayan Sabah gelip İstanbul’da işi halledip dönebiliyor” diye konuştu.

Aynı zamanda geliştiricilerin de hamMadde olan arsanın nerede uygunsa orayı da tercih ettiğini anlatan Durbakayım, “Bir mal imal ediyorsunuz. Konut sektöründe üreticilerin hammaddesi olan arsanın kolay bulunduğu bir nokta geliştirme niyetini ortaya çıkarmasına destek olur. Biz de bu anlamda bir gelişim noktasına odaklandık. Sanayi, genç nüfus, turizm gibi pek çok özelliğin canlı olduğu bir yer” dedi.

‘Mazimizi biliyorlar’
Anadolu’da proje geliştirmek isteyen müteahhitlerin burada kendilerini ispat etmesi gerektiğini söyleyen Durbakayım, “Soyunuzu sopunuzu araştırıp, ne iş yapıyorsunuz iyice bakıyorlar” dedi. Teknik Yapı’nın mazisinin Anadolu şehirlerinde çok iyi bilindiğini anlatan Durbakayım, “Kabullenilmeniz, bu bilinç geliştikten sonra gerçekleşiyor. Anadolu’da, İstanbul’daki iş yapma tarzıyla yapayım diyenin, orada kendini ispat etmesi gerekiyor. Kooperatif inşaatları Anadolu’da her zaman daha meşhur olmuş ve daha güvenli ilerlemiştir, sebebi bu” diye konuştu.

Teslimler 24 ayda
Denizli halkının daha serin diye tercih ettiği, kavşak noktası olan bölgede hayata geçirdikleri projeye her gün ‘daha neler katabiliriz’ diye baktıklarını belirten Durbakayım, ilk etaptaki teslim tarihini 36 aydan 24 aya çektiklerini söyledi. Durbakayım, proje ve şehirle ilgili şunları söyledi:

“Nüfus alan bir şehir, geliri yüksek. Çalışan kesim Türkiye ortalaması üzerinde. Projeyi hazırlarken de Denizli insanının ihtiyaçlarını ön planda tuttuk ve Teknik Yapı’nın İstanbul kalitesiyle oluşturduk. Emlak Konut’la olan daha önceki projelerde tecrübelerimizle artı bir değer getireceği de aşikardı. Geçen bir aylık sürede doğru işler yaptığımızı gördük. Sosyal alanlar ve ticari olarak oluşturulacak alanların konumlandırılması üzerinde çalışıyoruz. Denizli’de yaşayanların tam ihtiyacı olacak, hoşuna gidecek konseptleri biraraya getirmeye çalışıyoruz.”

Yeni işler hazır
Nazmi Durbakayım, konutta hammadde olan arsayı ne kadar uygun fiyata bulurlarsa bunu o uygunlukta tüketiciye verdiklerini ifade etti. Durbakayım, bu nedenle çeşitli şehirlerde yeni ihalelerle birlikte şahıs arsaları ve arazi geliştirme imkanlarına da baktıklarını dile getirdi. Suadiye’de hayata geçirecekleri projenin devam ettiğini vurgulayan Durbakayım, Kartal’da yeni projelerinde imzaların atıldığını söyledi.

‘Dertlerimizi arz edeceğiz’
Aynı zamanda İnder Başkanı da olan Durbakayım, yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yle de görüşme talepleri olacağını, sorun ve beklentilerini anlatacaklarını söyledi. Sektörün üzerindeki vergi yüküne dikkat çeken Durbakayım, “Bu yükün masaya yatırılıp anlaşılması lazım. Sektöre engel oluyor, haksız rekabete yol açıyor ayrıca kayıt dışının nedeni. KDV iadesi durumu var, artık alınamaz noktaya geldi. Bunlara çözüm gelmesi lazım. Yeni hükümete de dertlerimizi arz edeceğiz” diye konuştu.

Duygu ERDOĞAN/Milliyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181