Teknik Yapı Fikirtepe'de çözüm için talip oldu!
Türkiye'de kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Fikirtepe'de taşlar yerine oturuyor. Sorunlu adalarda 'çözüm ortağı' olarak sahaya ineceğini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; KİPTAŞ ve İller Bankası eliyle, başlayamayan, yarım kalan adalarda işe başlayacağını, çözümsüzlükte ise vatandaş ile firmayı ayırarak yeni yollar açacaklarını açıklamıştı.

Fikirtepe'de 5 adada proje geliştiren Teknik Yapı da bölgede yeni adalara talip oldu. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Vatandaşlar kendilerini seçeneksiz hissetmesin. Burada iyi iş yapan müteahhitler bölgenin planlı gelişimi için elinden geleni yapıyor. İsterlerse kamuyu seçerler, isterlerse mesela biz, adasında yüzde 25'i aşmamış anlaşma olan yerlere talibiz. 2 adayla da görüşmeye başladık" dedi.

'Yıl bitmeden biter'
Durbakayım, gazetecilerle biraraya geldiği toplantıda, Fikirtepe'deki 57 yapı adasının 35'inde dönüşümün sürdüğünü, 15 adanın ise sorunlu olduğunu kaydetti. Bölgede 5 adada toplamda 4 bine yakın konut üreteceklerini anlatan Durbakayım, 2 tane sorunlu adayla da görüş mede olduklarını açıkladı. "Fikirtepe biraz yamalı bohça gibi başladı ama sonu iyi oluyor" ifadelerini kullanan Durbakayım, "Fikirtepe plan tadilatları yapılıp askıya çıktı. Bakanlık öne çıkarken, İBB'yi aradan çıkardı. Ne kadar atıl kalmış parsel varsa yılın ortasında, yıl bitmeden başlmış olur. Burada satış sorunu yok. Ortalam metrekare fiyatı şu anda 8 bin 500 lira" dedi.

'Çantacılar kaybettirdi'
Toplam 18 milyar dolar yatırım değerine sahip Fikirtepe'de ise 15 milyon koni ' yakalanabileceğin, ifade etti. 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alan için inşaat çalışması yürütülüyor. Projeler tamamlandığında bölgede 160 bin kişinin yaşaması hedefleniyor.

Nazmi Durbakayım ise, araya giren firmalar nedeniyle Fikirtepe'de 2-2.5 yıllık bir kaybın olduğunu söyledi. Durbakayım, "Bir nevi 'çantacı' diye tabir ettiğimiz birçok firma birçok adaya girdi. 3 kişiyle 5 kişiyle belirli sözleşmeler yaptılar. Bu adalar benim dediler. Diğer prensipli firmalar buraya girmedi, iş uzadı. Şimdi ayıklanma yapılıyor orada" diye konuştu.

4,5 milyar liralık iş
10 yıldır her yılda yaklaşık 1000 konut üretip teslim ettiklerine dikkat çeken Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, şu anda 3 bine yakın konutun yapımının sürdüğünü, yeni başlayacaklarla sayının 4 binin üstüne çıkacağını kaydetti. Durbakayım, "Müşteri var, parası da var ama yaşanan olaylar her yerde olduğu gibi kafa karıştırıyor. Ama krizin fırsata çevrilmesi gereken zamanlar... Biz yatırıma hız kesmeden devam ediyoruz. Fikirtepe'de toplam beş adadan son ikisine başlıyoruz. Bağdat Caddesi'nde 3 proje var. Kartal'da projemiz var. Uçaksavar'da görüşmeler sürüyor. Bu yıl toplamda 4.5 milyar liralık proje yürüteceğiz" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181