Tellioğlu; 'Bankalar da faizleri 0.70'a kadar indirmeliler!'
Konut sektöründeki kredi faiz oranlarının 1'in altına çekilmesinin ardından hareketlilik yaşandığını belirten inşaat sektörü temsilcileri, yeni desteklerle ekonominin daha da hareketleneceğini ifade ediyor.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, "Şu an kredi faiz oranlan nispeten düştü. Ama bankaların çeşitli adlar altında ekstra maliyet çıkarma çabaları sürüyor. Bu da sektörde ister istemez sıkıntıları beraberinde getiriyor. Faizlerin 1'in altına düşmesi sektöre hareket getirdi ancak 0.90'lı faiz oranları yeterli değil. Eskisi gibi mümkünse 0.70'lere çekilmesi veya kredilerdeki ekstra maliyetlerin ortadan kaldırılması gerekir. İnşaat sektörü, beraberinde 250 sektöre hayat veriyor. O yüzden inşaat sektöründeki hareketlilik veya durgunluk ülke ekonomimizin tamamına olumlu veya olumsuz, katlanarak daha fazla yansıma sağlıyor" dedi.

Türkiye Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181