Temsilciler aynı görüşte; 'Emlak bankası ekonomiye büyük kazanım sağlayacak'!
Emlak Bankası'nın yeniden açılacak olmasının büyük önem taşıdığını belirten sektör temsilcileri, bundan başta inşaat ve gayrimenkul sektörü olmak üzere Türk ekonomisinin kazançlı çıkacağı görüşünde birleşti.

SEKTÖRÜN KATMA DEĞERİ ARTAR
Babacan Holding CEO'su Mehmet Babacan, 2001'den beri tasfiye sürecinde olan Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçecek olmasıyla Türk ekonomisinin çok büyük kazanım elde edeceğini söyledi. Babacan, "Bu sayede çok sayıda nitelikli konutu Türkiye'ye kazandırarak hem sektördeki canlılığı diri tutmuş hem de ekonomimize sağladığımız katma değeri artırmış olacağız" diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı" tanıtım toplantısında, konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankasını tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvurulan gerçekleştirdiklerini belirtmişti. Erdoğan, "Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankasını tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvurulan gerçekleştiriyoruz. İmar barışı kapsamında 13 milyon kayıtsız yapıyla ilgili işlemleri tamamlıyoruz" diye konuştu.

FON OLUŞTURABİLİR
Sektör temsilcileri, uzun zamandır dillendirdikleri ve talep ettikleri bu gelişmenin hem sektöre ve hem de ekonomiye büyük kazanımlar sağlayacağını dile getiriyor. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Emlak Bankasının tekrar faaliyet göstermesinin, sektör açısından büyük önem taşıdığım belirterek, "Temennimiz bankanın sektörü rahatlatacak ve önünü açacak yeniliklerle birlikte faaliyet göstermesi. Mesela banka sektöre destek vermek için gayrimenkul fonu oluşturabilir" dedi.

SON DERECE İSABETLİ
Firmaların, sektörün ihtiyacına göre konut, ofis veya dükkanını iyi bir indirimle banka fonuna satabilmesi gerektiğine dikkati çeken Durbakayım, konut üreticilerinin sahip olduğu gayrimenkulleri bu bankaya teminat olarak verip düşük maliyetli kredi kullanabilmesi gerektiğini vurguladı. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkam Feyzullah Yetgin, program kapsamında gayrimenkul sektörüne ilişkin çok değerli projelerin açıklandığını belirterek, "Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankasının tekrar faaliyete geçirilecek olması son derece isabetli bir karar olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Canlılık için çok önemli bir adım!
DEMİR Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ise "Emlak Bankası'nın yeniden işlerlik kazanması, hem | sektörümüze hem de ekonomimize yeni bir soluk kaSndıracak. Sektörümüzde zaman zaman durgunluk aşanabiliyor. Emlak Bankası'nın devreye girmesi, sektörel canlılığın sürdürülmesi, ekonomiye sağladığımız katma değerin artırılması açısından çok önemli bir adım" dedi.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181