TL ile ev alana destek artıyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı Türk müteahhitlik sektöründe de yer buldu. Birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de TL'ye geçiş süreci hızlandı. Bir yandan bazı müteahhitler şirket bünyesindeki dövizleri TL'ye çevirirken bir yandan da yabancıya ev satışında TL'yi zorunlu tuttu. Yine doları bozdurup ev alanlara da mevcut indirimlere ek ilaveler yapıldı. Bu dönemde herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çeken Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Biz dolarla sattığımız iki projemizde de TL'ye döndük. Ayrıca satıştaki tüm projelerimizde geçerli olacak şekilde yeni bir kampanya başlattık. 50 bin dolarını bozdurup bizden ev almaya gelenlere mevcut indirime ek artı 15 bin TL indirim yapıyoruz. Üstelik bunu her 50 bin dolarda yapıyoruz. Aynı şekilde TL ile konut alanları da özendiriyoruz. Gerek şahşi gerekse şirket bünyesinde bulunan dövizleri de TL'ye çevirdik” dedi. Önceki gün açıklanan ekonomik pakette yer alan KDV ile ilgili de görüşlerine başvurduğumuz Elmas, “Sektörün KDV yükü çok yüksek. Bu alacaklar çok erkene çekilip avans olarak ödenebilir. Bu da ekonomiye, yatırım ve istihdam olarak döner” dedi.

Yatrımlar da artacak
TL'ye desteğin yatırımlarla da sürmesi gerektiğine vurgu yapan Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Artaş İnşaat olarak biz yatırımlarımızı daha da artırdık. Bilhassa bugünlerde özel sektör temsilcilerinin daha da çok çalışması ve ülkemize yatırım yapması gerekiyor. Bu anlamda bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirerek, faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerdeki yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi. Irmak Group ve Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül de benzer bir açıklama yaparak, “Türkiye'de inşaat sektörünün hızlı bir tempoyla çalışmalarına devam etmesi gerekiyor. Ekonomideki büyümenin sürekliliği için her sektör çalışmalarına aralıksız devam etmelidir. Bizde inşaat sektöründe yeni yatırımlarımızı sürdüreceğiz” bilgisini verdi. Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı da şirket olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını aktardı. Irmak Group Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül ise 50 bin dolar bozduran her vatandaşa gram altın vereceklerini açıkladı.

Bu iş memleket meselesi
Dolardaki yüksek artışa karşı kampanya başlatan Hükümet'e Babacan Yapı da yüksek bir indirim oranıyla destek verdiğini açıkladı. Konu memleketse gerisinin teferruat olduğunu belirten Babacan Holding CEO su Mehmet Babacan, “Dövizini bozdurup bunu belgeleyen herkese Babacan Yapı projelerinde yüzde 20 indirim yapacağız. Babacan Holding olarak tarihimizde ilk defa yüzde 20 gibi bir oranda indirim yaptık. Ülkemizin geleceği için üzerimize düşen ne varsa yapmayı sürdüreceğiz. Bu anlamda başta; Atatürk havalimanı karşısında inşaa ettiğimiz yeni projemiz 'Babacan Port Royal' olmak üzere, satıştaki tüm projelerimizde bu indirim geçerli olacaktır” diye konuştu.

Bu ülke hepimizin
Cumhurbaşkanının çağrısının yerinde olduğuna dikkat çeken Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, kendisinin şahsi dövizini Türk Lirası'na çevirdiğini söyledi. Küçük büyük demeden herkesin bu çağrıya uyması gerektiğine dikkat çeken Özyurt, “Bu ülke hepimizin. Ülkemize destek vermek için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazıyız. Ülke için atılacak her güzel adıma biz de bir tuğla örerek katkıda bulunuruz” dedi.

Bir olursak sesimiz gür çıkar
Edirneli müteahhit Yunus Ekşi de bu dönemin birlik ve beraberlik dönemi olduğuna dikkat çekti. Ekşi, "Az çok demeden herkesin bu kampanyaya katılması gerekiyor. Bir olursak sesimiz daha gür çıkar. Dövizden TL'ye geçişi özendirmek için de az çok demeden kampanyaya destek önemli. Ben de desteğimi inşa ettiğim konutlarla veriyorum. Örneğin 100 bin liralık bir daireyi almak isteyen vatandaşımız, 50 bin liralık döviz bozdurup dekontu bize getirdiği zaman 10 bin lira indirim yapacağız. 200 bin liralık bir daire almak isteyen vatandaşımız 100 bin liralık döviz bozdurup dekontunu getirdiğinde 20 bin lira indirim olan kampanyayı uyguluyoruz. Vatandaş elinde döviz bozdurduğu dekontu bize ibra ettiğinde indirimi alıyor” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181