TOKİ'nin E-5 arazisine Torkam'dan meydan projesi!
Torkam İnşaat, yatırım yılı ilan ettiği 2017 yılında yatırımlarına devam ediyor. Cezayir ve Bulgaristan'da 250 milyon dolarlık konut ve otel yatırımları bulunan firma, Türkiye'de ise Emlak Konut GYO ile gelir paylaşım modeliyle Konya Meram'da 700 milyon TL'lik yatırımla Temaşehir Konya projesini hayata geçirdi. Torkam İnşaat şimdi de Nar Kentsel Ortaklığıyla İstanbul Sefaköy'de TOKİ'den gelir paylaşım modeliyle 900 milyon TL'lik bedelle aldığı arsa üzerinde inşa edilecek yeni projesi E 5 Meydan için kolları sıvadı. 

TOKİ Başkanı Ergün Turan, arsanın bulunduğu bölge hakkında bilgi vererek, "Bu alan ticari kabiliyeti çok yüksek bir konumda. Burada geliştirilecek proje, yeni istihdam sağlayıp bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak. Firma, 20 bin 776 metrekare arsa üzerinde konut ve ticaret projesi geliştirecek, gelirin satışta belirlenen oranını da arsa payı olarak TOKİ' ye verecek" dedi. Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli de sözleşmenin ardından etüt ve proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

'Günde 2 milyon ziyaretçi'
Mahmut Dereli, Florya, havalimanı, E5, Sefaköy bileşenlerini içinde barındıran proje alanını günde 2 milyon kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181