Türk inşaat sektörüne Güney Amerika'da iş fırsatı
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Libya, Irak ve Rusya pazarlarlarının bir süre daha randımanlı olmayacağını belirterek, "Alternatifler yaratmaya çalışıyoruz, başka ülkeleri de dolaşıyoruz ama Güney Amerika'da şu andaki tespitlerimize göre iyi yatırım imkanları gözüküyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şili-Peru-Ekvador'a resmi ziyaretleri vesilesiyle düzenlenen Özel Sektör Heyeti'nde yer alan Yenigün söz konusu Latin Amerika gezisini normalin dışmdabir gezi olarak nitelendirerek, "Geldiğimiz zaman duyuyorduk ama somut öğrendik ki hem Şili'de hem Pe ru'da büyük yatırımlar var. Hem altyapı yatırımları var hem de diğer yatırımlar var. Kanaatimiz şu, bizim buralarda iş bulabileceğimiz. Sektör olarak ezberimiz bozuldu daha önce alışkanlık haline gelen Libya, Irak ve Rusya pazarlarımız vardı. O pazarlar artık bir süre daha randımanlı olmayacak" diye konuştu.

'10 yılda 200 milyar dolar yatırım' Dünyaya açılıp her tarafa iş için gittiklerini anlatan Yenigün şöyle konuştu: "Alternatifler yaratmaya çalışıyoruz başka ülkeleri de dolaşıyoruz ama Güney Amerika Şili ve Peru'da şu andaki duyumlarımıza ve tespitlerimize göre hem iyi yatırım hem de müteahhitlik imkanları gözüküyor. Burada hastaneden tutun konutlara, otoyollara, tünellere, maden işletmelerine ve barajlara varıncaya kadar birçok alanda yatırım imkanı var.

Mesela Şili Müteahhitler Birliği Başkanı'yla sohbet ettim. Bana dedi ki 10 yılda 200 milyar dolar yatırım yapacağız. Yine Peru için de 30 milyar dolar civarında yatırım duyuyoruz. Bunlarla ilgileneceğiz. Şu anda fiziki mesafenin dışında başka bir engelimiz gözükmüyor." 'Şu ana kadar 170 ülkede iş yapmışız". Türkiye MüI teahhitler Birli ği Başkanı Mithat Yenigün, "Türk müteahhitlik sektörü ilk defa 1972'de giderek yurtdışına açılmış. Şu an itibarıyla toplam 107 ülkede iş yapmışız ve 320 milyar dolar civarında ciro yapmışız. 9 bin civarında projeyi bitirmişiz ve devam ediyoruz" dedi. Yenigün son olarak, Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında başarılı olmasını "Bence bunun ana sebebi Türk işadamının cesur göz ve kara cesaretle atılıyor olması. Her ülkede müteahhitlik sektörü için aranıyoruz, davet ediliyoruz, 'beraber işler yapalım' diyorlar. Yani bunun ana sebebi cesaretle hamle yapmamız. İş adamlarına başarılar dileriz dünyaya açıldık her tarafa gidiyoruz" olarak açıkladı.

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181