Türk inşaat sektörünün Dünya'daki payı 23 milyar dolar!
Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın (Engineering News Record) müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınladığı "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde Türk firmalarının sayısı azaldı ama payı arttı. Listede 2014 yılında 42 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2015 yılında 40'a geriledi. Bu sayı ile Türkiye, 65 firma ile listede birinci sırada yer alan Çin'in ardından dünyada ikinci sıradaki yerini korudu. Üçüncü sırada 39 firma ile ABD bulunuyor. ENR listesindeki Türk firmalarının toplam pazar payı 2013 yılında yüzde 3.8 iken 2014 yılında yüzde 4.3, 2015 yılında ise yüzde 4.6 olarak gerçekleşti.2014 yılında 521.2 milyar dolar olan En Büyük 250 Uluslararası İnşaat Firması'nın pazar büyüklüğü yüzde 4.1 azalarak 500.1 milyar dolara geriledi.

Performansları arttı
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, ENR listesinin açıklanmasının ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Tüm dünyada referans olarak kabul gören bu rapora; aralarından 35 tanesi Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi olan, toplam 40 firma ile damga vurmak ve firma sayısıyla tam 9 yıldır dünyada Çin'den sonra ikinci konumda bulunmak bizim için büyük övünç kaynağıdır. Geçtiğimiz dönemde jeopolitik riskler artmış, düşen enerji fiyatları nedeniyle enerji ihracatçısı ülkelerde gerçekleştirilen yatırımlar ivme kaybetmiştir. En büyük pazarlarımızdaki olumsuz gelişmelere ve küresel konjonktürdeki belirsizliğe rağmen firmalarımızın toplam gelirden aldığı payı yükseltmiş olmaları kayda değer bir başarıdır." 

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181