'Türk müteahhitlerini Rusya'da dört gözle bekliyoruz!'
Türkiye Müteahhitler Birliği, Rusya Lideri Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti öncesi Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u konuk etti. Ankara Sheraton Otel'de 'Gündem 2016-Türk Rus İlişkileri' başlığıyla düzenlenen toplantıda konuşan Karlov, Türkiye ve Rusya liderlerinin girişimiyle son dönemin en derin krizinin aşıldığını söyledi. Karlov "İlişkileri eski seviyesine döndürmeye yönelik çabalar sergiliyoruz, Türk müteahhitlerini Rusya'da dört gözle bekliyoruz" dedi. Karlov, şu anda iki ülke arasında ticari, bilim ve kültürel işbirliğine ilişkin 2016-2019 orta vadeli program üzerinde çalışıldığını söyledi ve bu programın en kısa zaman içinde imzalanması ve yol haritası konumuna gelmesi temennisinde bulundu.

Karlov, Rusya'da faaliyet gösteren Türk inşaat şirketleriyle ilgili şunları söyledi: "Rusya'daki inşaat piyasasında Türk şirketleri, itibarlarını hakkıyla kazanmışlardır. Bazı yıllarda Rusya'daki Türk müteahhitlere düşen pay, gerçekleşmekte olan inşaat projelerinin üçte birini oluşturuyordu. Tamamlanmış bin 571 projenin toplam maliyeti 1989 -2015 yılları arasında 55.7 milyar dolardı. Özellikle Enka İnşaat, Rönesans Holding, Ant Yapı, Gama Holding, İştaş firmalarının Soçi'deki Kış Olimpiyat Oyunlan'nın tesislerinin inşaatında üstlendikleri görevler sebebiyle Rusya Devlet Başkanı Putin, Erdoğan'a minnettarlığım ifade etmişti. Türk müteahhitlerin Rusya'ya dönmelerini bekliyoruz."

VİZE SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün de yaptığı konuşmada işbirliğinin her alanda artarak devam etmesini çok önemsediklerini belirtti. Yenigün "İlişkilerin normalleşmesi için Türk müteahhitlerin ihalelere girmelerini engelleyen kararnamelerin iptali ve vize sorununun çözümü süratle sağlanmalı" diye konuştu. 

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181