'Türk vatandaşlarının KDV istisnasından faydalanması satışlara ivme katacak'!
İnşaat sektörünün yurtdışında atağa kalkmasını sağlayacak Katma Değer Vergisi (KDV) düzenlemesi için geri sayım başladı. Maliye Bakanlığı tarafından Başbakanlığa gönderilen düzenleme ile ilgili tebliğin önümüzdeki hafta yayımlanması bekleniyor. Tebliğle yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları da yabancılar gibi, Türkiye'de aldıkları ilk konut ve iş yeri için KDV ödemeyecek. KDV istisnasından yararlanarak Türkiye'de konut veya iş yeri satın alanlara, bu gayrimenkullerini bir yıl satmama ve bedelini döviz olarak ödeme şartı getirildi. Hükümetin attığı bu adımla mevcutta 4.5 milyar dolara ulaşan yabancılara satış tutarının Yurtdışındaki Türkler, bedelini yabancı para ile ödemek ve bir yıl satmamak şartıyla, Türkiye'den alacakları konut ve işyeri için Katma Değer Vergisi ödemeyecek büyük bir sıçrama yaparak 10 milyar dolara çıkması bekleniyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal'a göre, söz konusu düzenleme özellikle Anadolu kentlerinde konut talebini ciddi anlamda artıracak ve yurtdışında yaşayan Türk vatandaşların memleketlerine yatırım yapmalarının önünü açacak.

SATIŞLARA İVME KATACAK 
Konutder Başkanı Altan Elmas, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının KDV istisnasından faydalanmasının satışlara ciddi bir ivme katacağını söyledi. Elmas, "Dernek olarak bu düzenlemeye katkı sunduk. Kabul görmesi de bizi çok mutlu etti" dedi. 

Hazal Ateş / Sabah Avrupa Ek Gazatesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181