Türk yatırımcı Kıbrıs'tan ev alıyor!

Ev fiyatlarının düşük, kiraların yüksek olduğuKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu alandaki beklentileri karşıladığı aktarılıyor.

Prim potansiyeli yüksek
Kıbrıs’ta ofis açan ve ilk brokerler toplantısını burada gerçekleştiren Era Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türk yatırımcının KKTC’ye ilgisinin arttığını söyledi. Bu ilginin kendilerini Kıbrıs’ta ofis açmaya yönlendirdiğine dikkat çeken Ekşioğlu: “Türkler’e yılda 10-15 binkonut satılması hedeflenen Kıbrıs’ta biz de satışlara aracılık edeceğiz” dedi. KKTC’de yabancıya yapılan satışlarda başı İngilizler çekiyor. Senede 15-20 binkonutun İngilizlere satıldığı dile getiriliyor. İkinci sırayı yaklaşık 3 binkonutun satıldığı Türkler alıyor. Ülkede 35 bin sterline yani 155 bin liraya 2+1 tipikonut bulmak mümkün. Böyle birkonuttan en az 250 sterlin yani bin 110 lira kira geliri elde ediliyor. 56 bin sterline satın alınan ve 250 bin liraya denk gelen sosyal tesisli bir evin kira getirisi de en az 400 sterlin yani yaklaşık bin 800 lira olarak veriliyor.

Oturum izni henüz yok
KKTC’den ev alan Türkler için şu an yüksek kira getirisinin dışında başka bir avantaj bulunmuyor. Evi olana uzun süreli oturum izni ve vatandaşlık gibi konularda hükümetin çalışmaları olduğunu belirtenEra GayrimenkulTürkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, “Ancak uzun süreli otu-rum ve çalışma izni gibi avantajların konu-şuluyor olması da bölgeye ilgiyi artırıyor” bilgisini verdi.

Yazlık olarak kullanan da çok
Avrupa'dakikonut fiyatları ile karşılaştırıldığında Kuzey Kıbrıs’ın çok daha ucuz olduğunu belirten Baygan, “Oturum ve yatırım için satın alınan evlerin yanı sıra yazlık olarak kullanmak üzere de evlere ciddi bir talep var. Kıbrıs’ta İngilizler’in dışında yazlık alan Avrupalılar’ın sayısı da sürekli artıyor. Kuzey Kıbrıs’taki yazlık evlerin en büyük avantajı fiyatlarının uygun olması” dedi.

 EMİNE AÇAR - BUGÜN GAZETESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181