Turkeybuild İzmir'e yoğun ilgi!

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türk yapı sektörünün Ege ve Akdeniz bölgesini kapsayan en köklü ve en büyük buluşması olan 21. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir, geçen hafta 19.500 m2’lik alanda 350’yi aşkın katılımcı firmanın binlerce ürün çeşidini 30.195 ziyaretçiyle buluşturdu.

Ege ve Akdeniz’i kapsayan yapı sektörünün en büyük buluşması olan ve büyük ilgi gören Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir, bölgedeki firmaları, yatırımcıları ve sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Yeni iş ve işbirliği fırsatları için büyük önem taşıyan bu ticari platformda, ziyaretçiler yapı sektöründeki en son teknoloji, ürün ve hizmetleri görme fırsatını elde ederken, katılımcı firmaların doğrudan üst düzey yetkilileri ile temas kurma şansına sahip oldular.

ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen yapı sektöründe en büyük ikinci ve yılın son buluşması olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’i de başarıyla tamamladıklarını belirterek, şunları söyledi: “

Yapı sektörünün en önemli ihtisas fuarlarından olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’i, bu yıl ilk kez yeni fuar alanı “fuarizmir– Gaziemir”de gerçekleştirdik. Bölge profesyonellerinin büyük ilgisiyle karşılanan fuarı 21. kez başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türk yapı sektöründe önemli paya sahip olan bu Pazar’ın gelişmesi için düzenlediğimiz fuarda bu yıl 350’yi aşkın katılımcı firmanın binlerce ürün, hizmet ve teknolojilerini 30.195 ziyaretçiyle buluşturduk. Yeni satınalmalar, yeni iş ve işbirliği fırsatları yaratan bu önemli buluşma için belirlediğimiz 30.000 ziyaretçi hedefini yakalamış ve geçmiş olmak da bizlerin yanı sıra katılımcılarımızı ve sektör temsilcilerini çok mutlu etti. Bölgenin en büyük yapı zirvesi olarak başarıyla gerçekleşen fuarımıza gösterdikleri ilgi için tüm sektör profesyonellerine, katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yapı sektörünün gelişmesi yönünde çalışmalarımızı devam ettiriyor olacağız.”

ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, Ege Bölgesi’nin 10,64 milyon nüfusu, ürettiği 109,9 milyar dolarlık milli geliri ve 2014 verilerine göre 7,7 milyar dolarlık inşaat harcamalarıyla yapı sektörünün en önemli gelişme havzalarından biri olduğunu söyledi. YEM Fuarcılık’ın Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir ile destek verdiği bölgenin yapı malzemesi pazar büyüklüğünün, 2014 yılı itibarıyla 5,4 milyar dolar olduğunu kaydeden Başer, “Bölgedeki bu pazar büyüklüğü, 2014 rakamlarıyla 52,1 milyar dolar olan Türkiye yapı malzemeleri pazarının yüzde 10’unu oluşturuyor. 2014 yılında, 118.375 adet konut ruhsatıyla Türkiye geneline göre %11,7’lik paya, konut dışı bina yatırımlarında ise 4.170 adet ruhsatla, Türkiye genelinde %18,86’lık paya sahip olan İzmir ve bölgesi, sektörün büyümesinde önemli pay sahibi” dedi.

En iyi standlar ödüllerini aldı! Altın Mıknatıs Ödülleri Fuarda Sahiplerini Buldu…
Yapı Fuarları – Turkeybuild’in geleneksel “Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri” de fuar kapsamında sahiplerini buldu. Yrd. Doç. Dr Burkay Pasin, Dr. Kalliopi Auygdalou, Erhan Arslan, Yelda Erantgil veYrd. Doç. Dr H. İbrahim Alpaslan’dan oluşan seçici kurul, fuarda yer alan stantları; “Standın ürünle kurduğu bağlantı, standın ürünün belirtilmek istenen niteliklerini en iyi şekilde vurgulaması, standın üç boyutlu tasarım nesnesi olarak düzenlenmesi, stanttaki görsel malzeme kullanımındaki estetik kriterler” gibi özelliklerine göre değerlendirmeye tabii tuttular.

Seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda; Birincilik Ödülü, stand değerlendirme kriterlerinin tamamını taşıması dolayısıyla tasarımı Alumil Aluminium Tasarım Grubu mimarlarından Antigoni Karampatzou tarafından yapılan Alumil Aluminium firmasına verildi. İkincilik Ödülü’ne standın modülerliği, görsel malzeme kullanımındaki estetik ve üç boyutlu tasarım nesnesi olarak tasarlanması sebebiyle tasarımına Terminal Design mimarlarından Çiğdem Bursalıoğlu’nun imza attığı Yapkim Yapı Kimyasalları San. A.Ş. değer görüldü. Üçüncülük Ödülü ise stand modülerlik, üç boyutlu tasarım nesnesi olarak niteliği ve ürünle kurduğu bağlantı açısından başarılı bulunması nedeniyle tasarımını Ekobord Tasarım Grubu mimarlarından Burcu Demir ve Rahime Güner’in yaptığı Ekoboard firmasına verildi.

Tasarımı İnart Ofis Dekorasyon mimarlarından Mehveş Papi tarafından yapılan Mardin Çimento San. Tic. A.Ş. firmasının standı görsel malzeme kullanımındaki estetik, üç boyutlu tasarım nesnesi olarak düzenlenmesi açılarından başarılı görülerek Mansiyon Ödülü kazanırken, tasarımı Nod Yapı Tasarım Grubu mimarlarından Kemal Yeşilyurt tarafından yapılan Nod Yapı Tic ve San. Ltd Şti. firmasının standı ise YEM Fuarcılık Özel Ödülü’ne değer görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181