'Türkiye'deki gayrimenkul sektörü dünyadaki örnekler ile yarışacak potansiyelde'!
Kentsel dönüşüm yasası kapsamında yerel yönetimlerin, geliştirici firmaların ve hatta hak sahiplerinin mantık çerçevesinde buluşabilmesinin önem taşıdığına dikkat çeken Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, "Türkiye'de ve özellikle İstanbul'da var olan deprem gerçeği eskimiş yapı stoğunun yenilenmesini zorunlu kılıyor. Bu sebeple son yıllarda kentsel dönüşüm konusunda çok yoğun faaliyetler gerçekleşiyor. Ancak bunun hem iyi hem de kötü örneklerine rastlamak mümkün. Bu nedenle ortak paydada buluşmak şart" diye konuştu.

Yeni arsa geliştirilmesinin kendileri gibi geliştirici firmalar için gün geçtikçe zorlaştığını ve farklı alanlardan sektöre dahil olan firmalar sebebiyle her zaman alıcı ve satıcı doğru noktada buluşamadığını anlatan Okay, "Devlet, yerel yönetimler, STK'lar ve geliştiricilerin ortak çalışmaları olur ve belirlenen sorunlara akılcı çözümler getirilirse, Türkiye'deki gayrimenkul sektörü kesinlikle dünyadaki örnekler ile yarışacak potansiyeldedir" ifadelerini kullandı.

Sektör bazında İstanbul'un öneminin fazla olduğunu anlatan Okay, "Ancak yeni çekim alanları da mutlaka oluşturulmalı. Yeni arsa geliştirmekteki zorluklar bu durumun doğal sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Sonuç olarak öncelikle İzmir, Ankara gibi diğer büyükşehirlerde bir yandan dönüşümler sürerken, iyi yatırımlar da yapılmalı" dedi.

"SEKTÖR RAHATLADIKÇA SATIŞ İŞTAHI YÜKSELİR"
Gayrimenkul sektöründe 2017'nin devamı ve sonrasına yönelik beklentilerin oldukça yüksek olduğunu anlatan Mehmet Okay, "Hiçbir zaman moral bozmadan, yalnızca çalışmaya odaklanıyoruz. Ve karşılığını alacağımızı, sektör olarak da memnun edici büyüme yüzdelerine ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi. Sektörün rahatlamasıyla satış iştahının da yükseleceğine, özellikle konut olmakla birlikte tüm gayrimenkul yatmmlarmm artacağına inandıklarını ifade eden Mehmet Okay, "Sonuçta her ne olursa olsun her zaman en güvenilir yatırım aracı gayrimenkul oluyor. Ayrıca bir takım vergi, harç ve benzeri indirim, destek ve teşviklerin de devam etmesi gerekli" diye konuştu.

Okay, 'herkesin bildiği işi en iyi şekilde yapması gerektiğini söyleyerek, "Sektörümüze başka sektörlerden çok giriş yapılıyor ve çoğu hüsranla bitiyor. Bu arz-talep dengesini bozup sektörü olumsuz etkiliyor. Bunlara dikkat edilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

"İZMİR'E KONTROLLÜ YATIRIM YAPILMALI"
İzmir'in Türkiye'nin en güzel şehirlerinden ve gelişmeye en müsait bölgelerinden biri olduğuna dikkat çeken Mehmet Okay, "Gözde tatil bölgelerinden, özellikle bizim Port Alaçatı projesini gerçekleştirdiğimiz Çeşme'yi de içerisinde ban ndırmasından dolayı ulusal ve uluslararası turizmi beslemesi bir yana, son yıllarda yaşamak için tercih edilen kentlerden de biri haline geldi. Son derece kontrollü bir şekilde gerekli yatjnmlann yapılması gerektiğini düşün üyoruz. Dönüşüm konusu da yine diğer şehir örneklerinde olduğu gibi zor ancak kol lekrjf çalışmalarla tayda sağlanacak sonuca ulaşılacaktır" ifadelerini kullandı.

Sabah Emlak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181