Türkiye ekonomisi % 4 büyürken, inşaat sektörü %8.4 büyüdü!
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, şunları söyledi "İngiltere'de yapılan bir araştırma ortalama yeni bir evde 150 farklı meslek kolunu ilgilendiren 23 bin parça bulunduğunu gösteriyor. Bu veri, sektörün ekonomik faaliyetinin genişliğini ve lokomotif gücünü anlatmak açısından çok önemli.

İnşaat sektörü denince akla önce konut inşaatı gelse de, ulaştırmadan enerjiye, altyapıdan kentsel dönüşüme kadar geniş bir alanı kapsıyor. Türkiye'nin son yıllardaki büyüme verilerine bakıldığında inşaat sektörünün genelde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'dan daha fazla büyüdüğünü görüyoruz. 2015 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 4 oranında büyüme kaydederken, inşaat sektörünün büyümesi yüzde 8.4 seviyesinde gerçekleşti.

Yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam olanağı sağlayan inşaat sektörünün ekonomiye yaptığı katkı çok önemli. Türk müteahhitleri, sektördeki yetişmiş insan gücünü ve teknik birikimini kullanarak, risk alabilme becerileri, girişimci karakterleri ile dünya müteahhitlik firmaları arasında önemli bir konum elde etmişlerdir. Ayrıca Türkiye gayrimenkul sektörü açısından oldukça hareketli bir ülke. 2015'te toplam 1 milyon 289 bin gayrimenkul alım-satım işlemi yapıldı. Bu işlemler yaklaşık 5 milyar dolarlık bir satış hacmine karşılık geliyor."

Hürriyet Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181