Türkiye-İran ticaret anlaşması İnşaat ve demir'e ivme katacak!
Türkiye ve İran arasında yapılan ticaret anlaşmasın da Çelik Ürün ve Hammaddelerinin de Tercihli Ticaret Anlaşmasına dahil edilmesi memnunluk verici. Aralık ayında iki ülke arasında demir-çelik değerlerinde önemli gelişmelere sahne olacak.
 
Tercihli ticaret anlaşması her iki ülke tarafından yakın markaja alınmış şekilde takip edilecek ve piyasaya etkileri de yıl boyunca incelenecek. Anlaşmanın gerçek anlamda çelik ve hammadde ticaretine dönüşmesi heyecanla bekleniyor. Türkiye ve İran’ın, Aralık ayında iki ülke arasındaki tercihli ticaret anlaşmasını genişletilecek olması inşaat sektörü ve demir-çelik değerlerinde önemli gelişmelere sahne olacak.  
 
İnsiyatif ve takdir konusu
Çelik ihracatının kademeli olarak artıran İran için söz konusu gelişmelerin çok hassas bir önem taşıdığını belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, yaptığı açıklamada, “Umarız bu ve benzeri gelişmeler bu yıl içerisinde yüz de 70 zamlanmış olan demir fiyatlarını geri çekecektir. Hükümet bakanlar kurulu yetkilerine dayanarak insiyatif ve takdir kullanmalı ihracatı dengeleyici unsurları ve KDV yi gözden geçirmeli. Aksi halde sektör yeni bir krize sürüklenmekte” diye konuştu.
 
Yerli para memnuniyeti
Karataş ayrıca, ülkemiz ve İran’ın, ayrıca maliyetleri azaltmak amacıyla ticarette yerli para kullanılmasında yaptığı anlaşmanın memnunluk verici olduğunu bu yılın Ocak-Ağustos döneminde her iki ülke arasındaki ticaretin % 14,9 oranında artışla 8 milyar dolara doğru gittiğini ifade etti. Her iki ülkenin ilgili çalışanları tarafından 60 ürün kategoride yapılacak anlaşmanın imza beklentisi arasında  dökme demir ürünleri, çelik çubuk, DRI, pelet ve CRC’yi de kapsayacak olması inşaat sektörünü de yakından ilgilendiriyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Farshid 6 yıl önce

Merhabalar. Ben Irandan Farshid. Irandan ithalat/Irana ihracat etmek isteyen varsa yardim etmeye hazirim. whatsapp: +989144019854

Avatar
Tuncay 5 yıl önce

Selam Farshid kardeşim konuyu biraz daha açarmısın burdan oraya iran dan buraya ne getirebiliriz .0537 720 4444

Avatar
Selam ben tekin 5 yıl önce

Avatar
Selam ben tekin 5 yıl önce

İran’da Demir ne kadar şimdi

banner182

banner181