Türkiye tüm Dünya'ya konut satıyor!
Türkiye ekonomisine duyulan güven yabancıya mülk satışına da yansıdı. Bahamalar'dan Komor Adaları'na, Dominik'ten Mozambik'e kadar 120'yi aşkın ülkeden insan Türkiye'den mülk aldı. Son 6 yılda yaklaşık 18 milyar dolarlık gayrimenkul satılırken, sadece geçen yıl yapılan satış 5 milyar doları geçti. Mülk alımında Ruslar, İngilizler başı çekti. Ruslar Antalya'yı, İngilizler ise Aydın, Muğla ve İzmir'i tercih etti. İstanbul'da mülk alan yabancılar içinde Iraklı ve Suudiler ilk sırada yer aldı.

KAPI 183 ÜLKEYE AÇILDI
Mülk satışındaki artışta Mütekabiliyet Yasası'nda yapılan değişiklik önemli bir etken oldu. 183 ülkenin vatandaşlarına Türkiye'de konut satın alma hakkının tanınmasıyla Radius, Raunda, Bahreyn, Trinidad ve Tobago, Bahamalar, Norfolk Adaları, Virgin Adası, Liberya, Kamboçya, Mauritius, Moritanya, Mozambik, Saint Kitts gibi birçok yerden insanlar Türkiye'den mülk almaya başladı.

HEDEF 10 MİLYAR DOLAR
Bu yıl yabancılara konut satışının 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor. İstanbul'un yeni havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Körfez Geçiş Köprüsü, Ovit Tüneli gibi yatırımlar yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini daha da artırdı. Artışta, Türkiye ekonomisine duyulan güven de etkili oldu.

IRAKLI'NIN GÖZDESİ İSTANBUL
Yabancılara mülk satışında Antalya, İstanbul, Aydın, Muğla, Mersin, Yalova, Bursa, İzmir, Ankara ve Sakarya başı çekti. Bu illerden yaklaşık 124 bin yabancı mülk aldı. Antalya'dan 53 bin 384, İstanbul'dan 20 bin 275, Aydın'dan 18 bin, Muğla'dan 15 bin 500 yabancı mülk edindi. İstanbul ve Ankara'da mülk alan yabancıların başında Iraklılar yer aldı. Antalya'da rekor ise Rus vatandaşlarında.

Hazal ATEŞ/Takvim 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181