Türkiye Varlık Fonu'na özel sektörden destek geldi!
BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, tasarının, Türkiye Varlık Fonu'nun kurulmasının yanı sıra vergi, enerji, kamulaştırma ve yatırımların teşviki gibi önemli alanlarda düzenlemeler getirdiğine işaret etti. Bezci, TBMM'ye gönderilen tasarının sürdürülebilir büyüme ve fmansal kalkınma açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Tasarının genel gerekçesinde de işaret edildiği gibi son 10 yıl içinde Körfez ülkelerinden, Norveç, ABD, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya, Singapur gibi çok sayıda ülkede Ulusal Varlık Fonu modeli ön plana çıkıyor. Türkiye G-20 ülkeleri içinde UVF'si olmayan tek ülkeydi" dedi.

KALICI ÇÖZÜMLER ŞARTI
Şahika Grup ortaklarından Murat Altuntaş ise, Türkiye'nin üretim, istihdam ve enflasyon sorununu kalıcı halde çözebilecek yapısal reforma ihtiyaç olduğunu belirterek, yatırım gerekliliğine kaynak yaratılması ve Türkiye ekonomisinin büyümesini artarak devam ettirebilmek, aynı zamanda işletmelerin sermaye yapılarının güçlendirilmesi açısından TVF'nin önemli bir gelişine olduğunu belirtti. Altuntaş, "Bu tasarıda benim en çok ilgimi çeken kısımlardan biri otoyollar, Kanal İstanbul, üçüncü köprü, havalimanı, nükleer santral gibi büyük altyapı projelerine kamu kesimi borcu artırılmadan finansman sağlanması oldu" diye konuştu.

'SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ'
Fonun ekonomimizin yapısal sorunlarım aşmasında katkı sağlamasının yanında Türkiye'nin uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olmasının da önünü açacağım ifade eden Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala ise Türkiye'nin gelişmiş ülkeler düzeyine AR-GE, bilgi, teknoloji yatırımları ile ulaşabileceğini, TVF'nin de bu şekilde dizayn edildiğini gördüklerini söyledi. Pala, inşaat sektöründe dünyanın ikinci sırasına yerleşen Türkiye'nin katma değeri yüksek üretim yapısına geçişinin hızlandırılması için teşvik, destek, indirimlere yönelik Bakanlar Kurulu'na yetki verilmesinin çok sayıda tıkanıklığı aşacağına da vurgu yaptı.

Sabah Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181