Türkiye’de Uluslararası Gayrimenkul Fonu kuruluyor!
“Türkiye’nin ilk uluslararası gayrimenkul yatırım fonu” niteliğini taşıyacak fonlar körfez yatırımcısına, doğrudan satın almaların dışında, ilk kez güvenirliği yüksek bir finansal enstrüman aracılığı ile Türkiye gayrimenkul sektörüne yatırım olanağı da sağlayacak. Kısa sürede 250 milyon USD’lık bir büyüklüğe ulaşması hedeflenen fonlar, özellikle Türkiye’deki tamamlanmaya yakın projeler ve gelir getiren varlıklara odaklı olarak yapılandırılacak.

Katar’ın önde gelen halka açık gayrimenkul şirketlerinden Mazaya Qatar ile Türkiye sermaye piyasalarının öncü aracı kurumu Global Menkul Değerler, çok önemli bir stratejik işbirliğine imza attılar. Global Menkul Değerler ve Mazaya Qatar arasında; yerel ve uluslararası düzeydeki nitelikli yatırımcılara sunulmak üzere, Global MD Portföy Yönetimi Şirketi tarafından İslami kurallara uygun olarak kurulup yönetilecek gayrimenkul yatırım fonları için stratejik işbirliği yapılması amacıyla anlaşma imzalandı. Söz konusu fonlar, özellikle Türkiye’deki tamamlanmaya yakın projelere ve gelir getiren varlıklara odaklı olarak yapılandırılacak.

Anlaşma, Hamad Al Hedfa, Erol Göker ve Gaye Braida Fernandez tarafından imzalandı
Stratejik işbirliği anlaşması, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle, Mazaya Qatar CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Hamad Al Hedfa ile Global Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Erol Göker ve Global MD Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez tarafından imzalandı.

Mazaya Qatar: Katar’ın en önemli gayrimenkul şirketlerinden biri
Mazaya Qatar CEO’su Al Hedfa, törende yaptığı konuşmada; Katar’ın önde gelen halka açık gayrimenkul şirketlerinden Mazaya Qatar’ın, 2008 yılında 1 milyar QR sermaye ile kurulduğunu belirterek “Şirketimiz gelir üreten varlıklardan oluşan kendi yatırım portföyü de dâhil olmak üzere, konutlar ve ticari mülklerin geliştirilmesi gibi geniş kapsamlı gayrimenkul yatırımları konusunda uzmanlaşmıştır. Mazaya Qatar, yatırım portföyünü coğrafi olarak çeşitlendirme vizyonu çerçevesinde, Türkiye’nin önce gelen aracı kurumlarından biri olan Global Menkul Değerler ile yaptığı bu ortaklığı son derece önemli bir kilometre taşı olarak görmektedir” dedi.

Al Hedfa, “Türk gayrimenkul pazarına yönelik bölgesel ilgi çok güçlü”
Türk sermaye piyasasının en önemli aktörlerinden biri olan Global Menkul Değerler’in, ‘Türkiye’de gayrimenkul yatırım fonlarının oluşturulması ve pazara sürülmesi’ konusunda en doğru ortak olacağına dair inançlarının da altını çizen Al Hedfa, “Katar ve Türkiye arasındaki stratejik makro işbirliği ve kardeşliğe ilaveten, Türk gayrimenkul pazarına yönelik çok güçlü bölgesel ilgi de göz önüne alındığında, bu yeni fon yapısının bölgemizdeki nitelikli bireysel ve kurumsal yatırımcıların ilgisini çekeceğinden eminiz” açıklamasında bulundu.

Göker, “Türkiye’nin ilk uluslararası gayrimenkul yatırım fonu olacak”
Çeyrek asrı bir çok başarı ve ilk ile geride bırakan Global Menkul Değerler’in ve bağlı kuruluşu Global MD Portföy Yönetimi Şirketi’nin öncü misyonuna uygun olarak Türk sermaye piyasası yatırımcıları için yeni, karlı yatırım ürünlerini yapılandırmak çabasının devamlılığına dikkat çeken Global Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Erol Göker, “Bu vizyon çerçevesinde Global Menkul Değerler’in, Katar’ın önde gelen gayrimenkul şirketlerinden biri ile yaptığı bu anlaşmanın, yerel ve uluslararası bireysel ve kurumsal yatırımcılar için yeni bir soluk getireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. “Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirerek, ilk uluslararası gayrimenkul yatırım fonunu kurmak üzere yaptığımız bu anlaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Göker, kurulması hedeflenen fon büyüklüğünün kısa sürede 250 milyon USD’ye ulaşabileceğini belirtti.

Fonlar, Körfez yatırımcısının ilk kez bir finansal enstrüman aracılığı ile gayrimenkule yatırım yapabilmesini sağlayacak
Türkiye piyasası için nispeten yeni bir kavram olan Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun, hem yerel hem de uluslararası yatırımcılara cazip geleceğini belirten Global MD Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez ise “Anlaşmanın tüm tarafları, bu güçlü ortaklığın başarılı gayrimenkul yatırım fonlarının kuruluşu için uygun bir altyapı oluşturabileceğine inanmaktadır. Stratejik işbirliği doğrultusunda oluşturmayı ve yönetmeyi hedeflediğimiz bu fonlar, aynı zamanda Körfez yatırımcısının, Türkiye’de ilk kez direkt olarak gayrimenkule değil de güvenirliği yüksek bir finansal enstrüman aracılığı ile gayrimenkule yatırım yapma olanağına kavuşmasını da sağlayacaktır” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181