Ücretsiz Mesleki Yeterlilik Belgesi eğitimi!
Çalışma Bakanlığı 25 Mayıs 2015'te yayınladığı tebliğle inşaat, otomotiv ve doğalgaz sektörlerinde tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni zorunlu hale getirmişti. Belgenin alınması için verilen süre 25 Mayıs'ta doluyor. Bu tarihten itibaren 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' olmayan işçi çalıştırılamayacak. Bu meslekler arasında inşaat sektöründekiler ağırlıklı.

Ücretsiz verilecek
Çalışma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) inşaat sektöründe çalışanların mesleki niteliklerinin artırılması için işbirliğine gitti. İmzalanan protokolle inşaat sektöründe çalışanlara ücretsiz iş güvenliği uzmanlığı eğitimi verilecek. Bu sayede ise sektörde iyi uygulamaların geliştirilmesi ve çalışanların yeterlilik belgesi almasına yardım amaçlanıyor.

Belgesiz kalmayacak
Protokolle, sektörde belgesiz çalışan sayısı en aza indirilecek. Çünkü eğitime katılanlar, mesleki yeterlilik belgesini daha kolay alabilecek. MEB, eğitim mekanı, kurs ve sınıf planlaması yapacak. İşkur, kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı ile Genel Sağlık Sigortası primlerinin yanı sıra eğitim giderlerini ödeyecek. Sınav ve belge ücretleri İşsizlik Sigorta Fonu'ndan karşılanacak. Protokolle inşaat sektöründe çalışanların yeterlilik f belgesi almasına yardım amaçlanıyor.

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181