"Uluslararası Finans Merkezi Ankara'ya olan ilgili etkilemeyecek"!
Başkent Ankara son dönemde gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çekiyor. İstanbul ve Ankara merkezli dev firmalar konut projelerinin yanında ofis projeleriyle de birbirleriyle yarışıyor. Ankara'da Cubes Ankara projesine başlayan İstanbul merkezli Nuhoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Ankara'da hâlâ nitelikli ofis arzının yeterli olmadığını söyledi. Ali Nuhoğlu İstanbul'da inşa edilecek Uluslararası Finans Merkezi'nin yatırımcıların Ankara'ya olan ilgisini azaltmayacağını savundu. Nuhoğlu, "Ankara Türkiye'nin başkenti olduğu sürece, bakanlıklar burada kalacak. Bugün neredeyse tüm bakanlıkların yatırımlar için ayırdığı çok ciddi bütçeler var. Yerli ve yabancı firmalar bu yatırımlarda yer alabilmek için Ankara'da ofis açıyor. Bakanlıklara yakın olmak isteyen birçok Avrupalı, Amerikalı ve Körfez yatırımcısı Türkiye'nin kalbinde ofislerinin olmasını istiyorlar. Bu firmalar Türkiye'nin her yerindeki yatırımlarla yakından ilgileniyorlar" açıklamasında bulundu. Kamunun yaptığı yatırımlarla ekonomide hareketlenmenin başladığını aktaran Nuhoğlu, devletin yatırım ataklarıyla Ankara'nın ilerleyen dönemlerde yerli ve yabancı birçok firmanın karargâhı haline geleceğini söyledi.

Cubes Ankara'nın yüzde 30'u satıldı.
Nuhoğlu İnşaat, Dalgıç GY ve Lejant Proje işbirliğiyle hayata geçen Cubes Ankara'da A Blok konut, home office ve exclusive rezidansları; B Blok ise ofis, otel ve kurumsal kiralanacak ofisleri kapsıyor. Ali Nuhoğlu konutların merekare fiyatlarının ortalama 5 bin 500 TL olduğunu belirterek, nisan sonunda lansmanı yapılan projenin yüzde 30'unun satıldığını söyledi. 

'YAZLIKLARDA ARTIK 12 AY YAŞANIYOR'
Markalı konut üreticileri Çeşme ve Bodrum'da İstanbul'un aksine büyük montanlı dev projeler yerine villa tipi projeler hayata geçiriyor. Bölgedeki villa ve rezidansların fiyatları da İstanbulla yarışacak düzeye geldi. Ali Nuhoğlu, söz konusu bölgelerde artık yaşamanın 12 ay sürdüğünü sadece yatırımcıların değil oturumcuların da bu bölgeleri tercih etmeye başladığını dile getirdi. Nuhoğlu şöyle konuştu: "Bu bölgeden konut alanlar artık buraları yazlık olarak değil, yaşanacak yerler olarak görüyor. Yapılan yatırımlarla da artık büyükşehirlere olan mesefaler de kısaldı. İnsanlar haftanın 4 günü İstanbuldaysa, 3 günü bu bölgerde kalıyor."  Ali Nuhoğlu, Küçükçekme'de yeni bir projeye başlayacakları bilgisini verdi. Toplam inşaat alanının 20 bin metrekare olduğu projede, konut ve ticari alanlar yer alacak

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181