'Vatandaşları altyapısı oturmuş semtlerde ev sahibi yapacağız'!
Yörsan ve Yöryapı Başkan Yardımcısı Teoman Yörük, kentsel dönüşüm projelerinde ilk üçü hedeflediklerini söyledi. Yörük, Türkiye de kentsel dönüşüm olarak riskli 20 milyon yapıdan yaklaşık 7 milyonunun yıkılacağını belirterek “Şehrin tam göbeğinde miladını doldurmuş binaların yerine modern ve ultra lüks binalar inşa etmeyi planladık. İnşa edilecek 'Markalı Konut Projeleri' sayesinde vatandaşları altyapısı oturmuş semtlerde ev sahibi yapma amacındayız” dedi.

Rotayı kentsel dönüşüm projelerine çevirdiklerini dile getiren Yörük “İstanbul’da ekonomik ömrünü tamamlamış ve ciddi hasarlara sahip olan birçok yapı hala kullanılıyor. Bu durumun can ve mal güvenliğini tehdit altına alması nedeniyle, şehirlerde "kentsel dönüşüm" kapsamında yenileşmeye gidiliyor. Başka bir ifadeyle, kentsel dönüşüm projesi ile riskli olan yapılar yıkılarak yenisi inşa ediliyor. Kentsel dönüşüm projelerinden ev alımının tercih edilmesinin nedeni, son yıllarda konutların depreme daha dayanaklı, lüks yapılması ve konut arz-talep dengesinde talebin daha fazla olmasıdır. Buda son 10 yılda konut fiyatlarının fazlaca artış sergilemesine sebebiyet vermiştir. Kentsel dönüşüm projelerinin hiç şüphesiz en önemli avantajı lokasyon diyen Teoman Yörük, “Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Üsküdar gibi semtler gelişimini tamamlamış semtler. Ulaşım ağlarının tam göbeğinde yer alan bu semtlerde binaların büyük bir kısmı 1999 Marmara depreminden önce yapılmış. Bu sebepten dolayı Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde yıkılıp yeniden inşa edilmesi gereken binaların büyük kısmı bu semtlerde yer alıyor. Bu semtlerin tarihi - sosyal - kültürel dokusu ve gelişimi, ticari yoğunluğu, manzarası, çevre ve doğal güzellikleri taşınmazın değerinde etkili oluyor “ ifadelerini kullandı.

Şuan için Yör Palas Acıbadem ve Erenköy Altındere Apartmanı ile Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında anlaştıklarını dile getiren Yörük, yakın zamanda Bağdat caddesi, Fenerbahçe ve Erenköy’de birçok konut projesine başlayacaklarını, Konut projesi dışında Çengelköy’de Villa projesi ve Kâğıthane’de Hastane Projesine başlayacaklarını belirtti. Yörük, açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Yör Palas, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, tasarımıyla standartların değişime uğradığı, zamana uygun taleplerin yeniden tasarlanarak dizayn edildiği bir projedir. Yör Palas, gözde lokasyonuyla İstanbul’un tamamına zahmetsizce ulaşma kolaylığı sağlayacak. Dış cephesinde Osmanlı dokularının Avrupa mimarisiyle sentezlendiği, içeride ise kalitenin ön planda tutulduğu akıllı ev sistemleriyle hayatı kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Yör Palas, 4 adet 4+1 ters dubleks, 4 adet 4+1 çatı dubleksi ve 12 adet 3+1 olmak üzere toplam 20 ultra lüks daire ile ev yaşamında ferahlığın yeni adresi olacak”.

Gazete Vatan 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181