Via GYO Halka arz talepleri 5-6 Mayıs'ta toplanacak!
Konsorsiyum lideri Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş tarafından Borsa İstanbul’da gerçekleştirilecek halka arz için 5 - 6 Mayıs tarihlerinde talep toplanacak. Via GYO’nun arz sonrası halka açıklık oranı %25 olacak. Via GYO gelecek dönem hedeflerini, halka arz süreci ve portföy yapısıyla ilgili tüm detayları 3 Mayıs 2016 Salı günü TheRitz-Carlton’da düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Via GYOA.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ve Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Güneri’nin sunumu ile gerçekleşen toplantıda konuşan Bayraktar, “Yapılmayanı yapma ve geliştirdiğimiz projelerin merkezine “insanı” koymayı hedefleyen misyonumuzla, temelleri 2008 yılında atılan VIA GYO, 2015 yılında gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşerek, perakende odaklı entegre gayrimenkul projelerimizden oluşan portföyümüzle Türkiye gayrimenkul ve perakende sektöründe önemli bir başarıya imza attığımıza inanıyorum” dedi.

‘Sözleşmeye dayalı, sürdürülebilir ve yüksek gelir akışı ürettik’
ViaGYO’nun geliştirdiği iş modelleri ve uyguladığı stratejilerle, bünyesindekitüm projelerde düşük kaynak gereksinimi ilesözleşmeye dayalı, sürdürülebilir ve yüksek gelir akışı üretmeyi başardığına dikkat çeken Bayraktar, “2008 yılında 30 milyon TL sermaye ile çıktığımız bu yolda,2015 yılı sonu itibariyle 3,3 milyar TL aktif büyüklüğe, 3,2 milyar TL portföy büyüklüğüne ve 290 binm2’nin üzerinde brüt kiralanabilir alan büyüklüğüne ulaşmış bulunuyoruz. ViaGYO bünyesindeki tüm projelerimiz,kiralanabilir alanlarımızdaki ortalama %90 doluluk oranıyla yoluna devam ediyor. Gerçekleştireceğimiz bu halka arz sonrasında, “Via” ailesinin büyüyecek olması, heyecanımızı daha da artırıyor. Yatırımcılarımızın büyük çoğunluğunun, Via deneyimini yaşayan halihazırdaki ziyaretçilerimiz olacağına eminiz.Yurtiçi yatırımcıları hedeflediğimiz halka arzla, ülkemizin sermaye piyasalarının derinleşmesine, yatırımcı tabanının gelişmesine katkı sunmak ve yeni yatırımcıları sermaye piyasalarına kazandırmak istedik. Yatırımcılarımızın birikimlerine değer katacak önemli bir fırsat sunmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Özgür Güneri ise yaptığı konuşmada; “Güçlü büyüme politikası ve bünyesindeki bilinen markaları ile gayrimenkul sektörüne yön veren kuruluşlardan biri olan ve gelecekte de sektöre değer katması beklenen ViaGYO’nun halka arzı için son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. 23 aracı kurumun konsorsiyum üyesi olarak görev alacağı Türkiye’nin lider gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketlerinden Via GYO A.Ş.’nin halka arzında, Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. olarak konsorsiyum lideri sıfatıyla görev almaktan gurur duymaktayız. 300 milyon TL’nin üzerindeki halka arz büyüklüğüyle 2015 yılından bugüne en büyük halka arz olan Via GYO A.Ş. halka arzının ardından, şirketin sadece ziyaretçilerine değil aynı zamanda yatırımcılarına da değer katacağına inanıyoruz. Talep toplama tarihleri 5-6 Mayıs 2016 olan Via GYO halka arzında “günlük alım emri taahhüdü” ve “%100 geri alım garantisi” gibi halka arz teşvikleri de uygulanacaktır. Finansinvest olarak 2015 yılından bu yana en büyük halka arz olan Via GYO halka arzını,yatırımcılarlabuluşturacak olmanın heyecanını yaşıyor ve bu arzınülkemiz sermaye piyasaları, yatırımcılar ve ViaGYOşirketimiz için hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

Via GYO’nun 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek talep toplama sürecinde halka arz fiyatı 13,60 TL olarak belirlendi.Halka arz edilecek payların 22.500.000 TL’lik nominal tutarı,şirketin mevcutsermayesinin %25’ini oluşturuyor.

Via GYO 2015 yılının Ağustos ayında GYO’ya dönüşene kadar Bayraktar Kardeşler Grubu’nun bir parçası olarak faaliyet göstermiştir. 2015 yılı sonu itibariyle portföy büyüklüğü 3,2 milyar TL’ye, aktif büyüklüğü ise 3,3milyar TL’ye ulaşan ViaGYO’nun gayrimenkul portföyünü;toplam 1,1 milyon m2alan üzerine inşa edilmiş 4 proje ve bu projelerde yer alan 697 ticari ünitedeki 290 bin m2’den fazla brüt kiralanabilir alan oluşturuyor.

Halka arzı gerçekleştirilecek Via GYO’nun portföyündeki 4 proje; 2008 yılından bu yana faaliyet göstermekte olan Türkiye’nin en büyük açık hava outlet alışveriş merkezlerinden olan ViaportAsia, 2013 yılında açılışı yapılan Türkiye’nin ilk tema parkı olan Vialand, konut, ofis, ticari üniteleri ve Venedik’i İstanbul’a taşıyan alışveriş merkezi ViaportVeneziaileeğlence, alışveriş ve marinayı bir araya getiren Viaport Marina’danoluşuyor.

ViaGYO’nunportföyündekiprojelerde planlanan yeni yatırımlar da devam ediyor. ViaportAsia’da inşaatı devam eden genişleme etabının bu yıl içinde tamamlanması planlanırken, Viaport Marina’da da akvaryum ünitesinin Mayıs ayında, otelin ise 2017 yılı içinde açılması planlanıyor. Vialand’de ise proje aşamasındaki 400 odalı yeni bir otelin 2017 yılı başında hizmete alınmasıhedefleniyor.

Via GYO halka arzında, halka arz edenler, halka arz edilen payların Borsa’da işlem görmeye başladığı gün dâhil olmak üzere 15 iş günü süreyle her bir işlem gününün açılış seansında, halka arz fiyatından 225.000 adet günlük alım emri girecektir. Günlük Alım Emri Taahhüdü kapsamında kullanılacak toplam kaynak, halka arzdan elde edilen toplam gelirin en fazla %15’ine denk gelmektedir.Via GYO ve ortaklar tarafından 180 gün boyunca pay satmama ve bedelli sermaye artımı yapmama taahhüdünün geçerli olacağı halka arzda ortaklar, 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında pay da satmayacaklardır. Halka arz sonucu VIA GYO payı alan tüm yatırımcılar, halka arzdan satın aldıkları paylarıntamamını veya bir kısmını VIA GYO paylarının Borsa’da işlem görmeye başlamasından itibaren 90 gün süreyle aralıksız bir şekilde hesaplarında tutmaları durumunda, 90 gün içerisinde hesaplarında gün sonunda bulunan en düşük şirket pay miktarının 14,00 TL fiyatından halka arz edenlere geri satma hakkına sahip olacaktır.

HALKA ARZIN KÜNYESİ
İhraççı : Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş (Via GYO)
Konsorsiyum Lideri : Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş
Aracılık Yöntemi : En İyi Gayret Aracılığı
Talep Toplama Yöntemi : Sabit Fiyat İle Talep Toplama
Talep Toplama Tarihleri : 5-6 Mayıs
Halka Arz Fiyatı : 13.60TL
Sermaye : 90.000.000 TL
Halka Arz Oranı : %25
Halka Arz Büyüklüğü : 22.500.000 TL
Halka Arz Yöntemi : Ortak Satışı
Tahsisat Oranları
Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar : %80
Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılar : %20
Satmama Taahhüdü
VIA GYO ve Ortaklar Tarafından : 180 gün pay satmama ve bedelli sermaye artırımı yapmama
Ortaklar Tarafından : 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında pay satmama

Halka Arz Teşvikleri
%100 Geri Alım Garantisi :Halka arz sonucu VIA GYO payı alan tüm yatırımcılar, halka arzdan satın aldıkları paylarıntamamını veya bir kısmını VIA GYO paylarınınBorsa’da işlem görmeye başlamasından itibaren90 gün süreyle aralıksız bir şekildehesaplarında tutmaları durumunda, 90 güniçerisinde hesaplarında gün sonunda bulunan endüşük şirket pay miktarının 14,00 TL fiyatındanhalka arz edenlere geri satma hakkına sahip olacaktır.

Günlük Alım Emri Taahhüdü :Halka Arz Edenler, halka arz edilen payların Borsa’da işlem görmeye başladığı gün dâhil olmak üzere 15işlemgünü süreyle her bir işlem gününün açılış seansında, halka arz fiyatından 225.000 adet günlük alım emri girecektir. Günlük Alım Emri Taahhüdü kapsamında kullanılacak toplam kaynak, halka arzdan elde edilen toplam gelirin en fazla %15’ine denk gelmektedir.

Gazete Vatan 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181