Yabancı yatırımcı Kanal İstanbul bölgesinde arazi arayışında!
3. İstanbul Başakşehir Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Akbal, 3. İstanbul güzergahının kesinleşmesiyle birlikte bölgede yabancı hareketliliğinin arttığına dikkat çekti. Özellikle Ortadoğu ve Körfez’den bölgeyi inceleyen çok fazla yatırımcı olduğunu bildiren Akbal, “Giden, gelen arayan soranların sayısı çoğaldı. Pek çok yabancı yatırımcı arazi arayışında” ifadelerini kullandı.

ARSA FİYATLARI %30 ARTTI
Son 2 yılda bölgede arazi fiyatlarında yüzde 20-30 artış olduğuna dikkat çeken Akbal, Kanal İstanbul güzergahının Başakşehir’e önemli bir değer katacağını belirterek, “Asıl yabancıya arsa satışı hızlanacak. Çünkü yabancılar aslında Türkiye’de büyük yatırımları arsalara yapıyor. Son 3 yıldır özellikle yabancılar arsa keşfi için zaten gelip gidiyorlardı. Hazırlıkları vardı” diye konuştu.

SABREDENLER KAZANACAK
Başakşehir’de ortalama arsa metrekare değerinin 1.000 dolar olduğunu belirten Akbal, “Kanal İstanbul’la daha da değerlenecek. İlk alanlar kazandı, bundan sonra alanlar sabrederlerse kazanırlar. Çünkü hemen 3’e 5’e katlamaz” şeklinde konuştu. Akbal, Kanal İstanbul’un 3. İstanbul Başakşehir projesine çok yakın konumda olduğuna da dikkat çekti.

Arda Turan için ödeme yapmadık 
Seha Yapı Yönetim Kurulu Üyesi ve 3. İstanbul Başakşehir Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık ise sponsoru oldukları Medipol Başakşehir Futbol Kulübü’nün Arda Turan’la anlaşmasıyla ilgili olarak sorulaN sorulara, “3 yıl için yaptığımız 20 milyon TL artı KDV’lik anlaşmaya ek olarak ekstra bir ödeme yapmadık” dedi.

‘Yap-sat’ değil ‘YAP-SABIR’ 
Akbal, “Artık sektörde yap sat modeli yap sabır modeline dönüşüyor. Faizler böyle gider, hükümet de yeni tedbirler almazsa sektör biraz daha zorlanır. Şu an herkes kendine göre finansman modeli oluşturdu. Biz de Başakcity’de 60 ay vadeyle topraktan senetle satış yapıyoruz” dedi. Akbal, torba yasadan satışları hızlandıracak teşvikler beklediklerini sözlerine ekledi.  

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181