Yabancı yatırımcı kentsel dönüşüm projelerini tercih ediyor!
Son yıllarda yabancı konut yatırımcılarının güvenli destinasyonlarmdan biri olan İstanbul'da yabancı yatırımcılar, şehrin merkez bölgelerindeki kentsel dönüşüm projelerini tercih ediyor. İstanbul'un merkez bölgelerinde dönüşüm ile yeni projeler üreten firmalar, Körfez başta olmak üzere farklı bölgelerden yatırımcıların ilgisinin, kenar bölgelerdeki projelere göre merkezdeki bölgelere daha fazla olduğunu belirtiyor. İki hafta önce ilk defa İstanbul'da yapılan Cityscape Turkey emlak fuarında da konuştuğumuz yabancı yatırımcıların genelde İstanbul'un merkez bölgelerindeki projelere ilgi duyduklarını dinleme şansını yakalamıştık. Geri dönüşümün daha hızlı ve güve nilir bir şekilde olacağı inancı, yatırmaları, İstanbul'un merkezlerinden ayrılmamaya itiyor. Kira getirişi, satmak istediğinde sağladığı kolaylık ve yaşamak amaçlı alınan evlerin İstanbul'un kalbinde olması isteği, yabancı yatırımcılarının öncelikleri arasında da yer almaya devam ediyor.

FARKLI YAŞAMLAR
Merkezde proje yapan sektör temsilcileri de projelerindeki yabancı ilginin oldukça iyi olduğunu ve bu trendin de artığının altını çizmekten geri durmuyor. İstanbul Bomonti'de farklı projeler yürüten Hakkı Altun Ofton İnşaat'ın Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, yabancıların bu bölgeye ilgisinin hep çok yüksek olduğunu belirterek "Halen de bu ilgi sürmektedir. Projelerimizde bu ilginin giderek daha da arttığını görmekteyiz. Bomonti'de kozmopolit yaşam da devam etmektedir. Öte yandan Bomonti, çok yakındaki Levent'e göre hala uygun metrekare fiyatlarıyla yatırımcının ilgisini çekmektedir. Kendi yatırımını kısa sürede çıkaran ciddi konut projelerine yatırım yapanlar Bomonti'de her zaman karlı çıkacaklardır" dedi. Yabancı yatırımcıların yoğun olarak talep gösterdiği Bomonti'de proje üreten bir diğer şirket olan Sinpaş'ın Genel Müdürü Seba Gacemer ise "En son Cityscape Fuarı'nda projemizi sergiledik ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi gördü. Özellikle Körfez bölgesinden gelen yatıl rımcılarm projemize ilgisinden son derece memnunuz" dedi.

Birol KELEŞ/Star Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181