Yabancı yatırımcı Türkiye yatırımlarına hız verdi!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin püskürtülmesinden sonra Türkiye'ye güveni artan Körfez fonları, yatırım yapmak için artık daha istekli. DEİK TürkBahreyn İş Konseyi Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, darbe girişiminden sonra gayrimenkul sektöründe hızlı bir toparlanma yaşandığını belirterek, sektörün Emlak Konut ve GYODER'in katkılarıyla moral bulduğunu söyledi. Aym zamanda Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkam da olan Barman, kendilerinin İstanbul dışında Yalova'da da projelerinin bulunduğunu ve Körfez'den yatırımcıların ilgisinin sadece İstanbul'a değil, bütün Türkiye'ye olduğunu aktardı.

SATIŞLAR ARTTI
Barman, "15 Temmuz'dan hemen sonra uzun süredir temas ettiğimiz Dubaili bir gruba, toplam değeri 33 milyon lira olan 148 daire satışı gerçekleştirdik. Bu, yabancı sermayenin ülkeye, sektöre duyduğu güvenin göstergesidir. Tüm Körfez bölgesi yatırımcılarını Türkiye'ye yatırıma devam etmeleri konusunda bilgilendirdik. 15 bin kişiye ulaştık. İletişime geçtiğimiz Arap yatırımcıların düşünceleri çok olumlu. Suudi Arabistanlı Kimma Huizama konsorsiyumu ile Marmara Bölgesi'nin çehresini değiştirecek dev bir projeye daha imza atacağız. Yalova'da 5 bin konutluk merkez kuracağız. Projelerimizde hiçbir aksama yok, yatırımcı ilgili" diye ekledi.

HEDEFLER KATLANDI
Districtestates Company of Kuveyt firmasının Türkiye Genel Müdürü Gökhan İlgar da, darbe girişiminin dünyada eşi benzeri olmadığı kadar kısa sürede cesur Türk milletinin desteği ile püskürtüldüğünü belirterek, "Bu durum, istikrarm güçlenerek devam edeceği mesajım vermiştir. Yatırımlara daha yüksek bir motivasyonla devam edeceğiz. 2017 sonuna kadar başta gayrimenkul olmak üzere turizm, sanayi ve tarım sektörlerinde yapmayı hedeflediğimiz 1 milyar dolarlık yatırım tutarını 2 milyar dolar olarak revize ettik" diye konuştu.

Türkiye Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181