'Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi yüzde 36 arttı!'
Türkiye, 2015'te 16.5 milyar uluslararası yatırım çekerek 20. sıraya yükseldi.

5 MİLYAR DOLAR PARA GİRDİ
Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD), geçtiğimiz günlerde ticaret raporunu açıkladı. Raporda, uluslararası doğrudan yatırımın en fazla ilgi gördüğü sektör, Türkiye'nin lokomotif sektörü olan gayrimenkul oldu. Türkiye, geçen yıl 22 bin yabancı yatırımcının sektöre yatırımıyla yaklaşık 5 milyar dolar para girişi sağladı. Raporla, sektörün Türkiye için önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Kuzu Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, raporla ilgili konuştu. Kuzu, "2014'te 12 milyar dolar olan uluslararası doğrudan yatırım, 2015'te 17 milyar dolara çıkmış.

'TÜRKİYE BÖLGESEL MERKEZDİR'
Bunun yüzde 30'u ve en büyük oranını gayrimenkul oluşturuyor" dedi. Raporda Türkiye'nin Asya'da 5. en fazla uluslararası doğrudan yatırım alan ülke, Batı Asya da Türkiye'nin en fazla uluslararası doğrudan yatırım alan ülke olduğunun altını çizen Özen Kuzu, "Bu Türkiye'nin bölgesel bir merkez olduğunu gösteren en büyük gösterge. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi önceki yıla göre 2015'te yüzde 36 arttı." diye konuştu.

Şebnem BER/Posta Gazetesi  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181