'Yabancı yatırımcıya vatandaşlık düzenlemesi ile yatırımcılar artık alım yönünde ilerleyecek'!
Roya Yapı İcra Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Afşin Aykanat yabancı yatırımcıya vatandaşlık düzenlemesi ile ilgili görüşlerini anlattı.

Sektörümüz küresel ekonomiden kaynaklanan olumsuz şartlar nedeniyle zor günler geçirirken, yabancı yatırımcı oranındaki artışla ekonomiye sağladığı katma değeri her geçen gün artırıyor. Mütekabiliyet Yasası’nda yer alan şartların son dönemde yabancı yatırımcıyı zorladığını gözlemliyorduk. Bu nedenle bu yasada birtakım düzenlemeler yapılması beklentisi içerisindeydik. Yapılan düzenlemeler, beklentimizi karşıladı. Yeni düzenlemelerle birlikte sektörümüze yatırım yapmakta zorlanan yatırımcılar alım yönünde ilerleyebilecekler. Dolayısıyla yeni düzenlemelerin, sektörümüzdeki olumsuz ortamı ortadan kaldıracağına, sektörümüzü yeniden yükselişe getireceğine inanıyoruz.

Sadece Ağustos ayındaki rakamlar bile yabancı yatırımcıların taleplerindeki artışa en güzel örnek. Küresel ekonomideki olumsuz hava karşısında yabancı yatırımcının talepleri en üst düzeyde sürüyor. Yeni düzenlemelerle birlikte bekleme pozisyonunda olan yatırımcılar da harekete geçecek. Bu durumun etkilerini yakın be uzun vadede hep birlikte göreceğiz.

Bununla birlikte sektör olarak döviz kurundaki ve faiz oranlarındaki yükselişe meydan okuyan çok önemli bir kampanyaya imza atıyoruz. İçerisinde bulunduğumuz bu kritik süreçte maliyetlerimiz bizi zorlasa da projelerimize yansıtmıyoruz. Bu dönemde gerek hükümetimiz gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın liderliğinde sektöre kazandırdığımız başarılı uygulamalar ekonomide de domino etkisi yaratıyor. Kredi faiz oranlarının yüzde 1’in altına indirilmesinin, hem sektörümüze hem de giderek güçlenen ekonomimize etkilerinin çok büyük olacağına inanıyoruz. Bu durum, ilerleyen dönemde sektörün performansını zirveye taşırken, yeni yatırımları tetikleyecek. Böylece sektörümüz tüm paydaşlarına kazanç sağlamayı sürdürecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181